Omstreden geitenhouderij staat leeg

Geitenhouderij Optiveco staat sinds enige tijd leeg. Het bedrijf aan de Rapperdsweg net buiten Goor heeft de ruim 1.000 geiten elders ondergebracht. Optiveco haalde vorige jaar het landelijke nieuws, omdat buurtbewoners klaagden over de geitenhouder. Zij klaagden over overlast en waren bang voor het uitbreken van Q-koorts. Toch mocht Optiveco doorgaan met het uitbouwen van het bedrijf. De geitenhouder wilde uiteindelijk uitbreiden naar een bedrijf voor 5600 geiten. Frans Keurhorst, één van de vennoten, bevestigt dat er geen bedrijfsactiviteit meer is bij het bedrijf aan de Rapperdsweg, maar sluit niet uit dat er in de toekomst weer geiten komen.

120927 Optiveco

Gerelateerde berichten

  • Gemeente schrapt 26 banen11 mei 2012 Gemeente schrapt 26 banen Er moet volgend jaar een miljoen euro worden bezuinigd op het gemeentelijk apparaat. Dat is vanmiddag bekendgemaakt door het college van B&W.  De gemeente Hof van Twente moet in de komende […]
  • Nieuwe website Stichting Franje16 mei 2019 Nieuwe website Stichting Franje Stichting Franje Hof van Twente presenteert met trots haar nieuwe website. Naast de berichtgeving via de lokale nieuwsmedia is nu ook alles te lezen op de website. Verder heeft de […]
  • Vrijgezel(lig) prinsesje in Duitse Kalkar23 mei 2009 Vrijgezel(lig) prinsesje in Duitse Kalkar Een vrijgezellenfeest is voor de bruid en de bruidegom vaak de laatste keer dat ze echt op veel fronten de beest kunnen uithangen in het uitgaansleven. In dit geval was het ook een […]
  • Alleman toont Marguerite12 mei 2016 Alleman toont Marguerite Filmhuis Alleman vertoont dinsdag de film Marguerite. Deze Franse productie speelt zich af in de beginjaren van de vorige eeuw, waar muziek de boventoon voert. De film uit 2015. De film in […]
  • GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit14 mei 2017 GFC in de nacompetitie tegen Zenderen Vooruit GFC is er vanmiddag, ondanks een puike 4-0 zege op FC Het Centrum, niet in geslaagd om de nacompetitie te ontlopen. Doordat TVO bij BSC Unisson won, is GFC als 11e geëindigd in de vierde […]