Schreuder krijgt studiebeurs van De Telegraaf

Hinkelien Schreuder krijgt van De Telegraaf een studiebeurs  voor een opleiding aan het Cruyff Institute for Sport Studies.  De Goorse oud- topzwemster, die vorig jaar een punt achter haar actieve carriere zette, krijgt één beurs voor de opleiding ’International Master of Sport Management’ en één voor de ’International Master in Coaching’. De andere winnaar van een studiebeurs is Jordi Meulenberg, zwemcoach van de Nederlandse Triathlon bond. De sportafdeling van de Telegraaf nam enkele jaren geleden het initiatief tot de beursverstrekking toen Nederland de ambitie uitsprak om in 2028 de Olympische Spelen te organiseren.

hinkelienjaapennogiemandvlnr: Jordi Meulenberg,  Telegraaf Sportchef Jaap de Groot en Hinkelien Schreuder

Daarvoor waren niet alleen topsporters nodig, maar ook officials en managers die topsport begrijpen. Het binnenhalen van de Olympische Spelen is voor de regering al geen doel meer op zich maar De Telegraaf zet de actie toch door omdat er volgens de initiatiefnemers een schreeuwende behoefte blijft bestaan aan beter bestuurlijk kader. Schreuder heeft zich met vele anderen ingeschreven en is erg content.