Chauffeur ‘Schoolfeesttank’ zwaar bestraft

De chauffeur van de legertank die voorop ging tijdens de Schoolfeestoptocht, Vriezenvener Herbert Abbink, is zwaar bestraft omdat hij het gevaarte zonder toestemming van de regionale agent ‘Bijzondere wetten’ de weg op heeft gestuurd. De tank was onderdeel van het zogenoemde bevrijdingsleger van de GVD. Abbink heeft een rij-ontzegging van twee jaar gekregen en mag dus in de komende periode geen militaire voertuigen besturen. Voor andere gemotoriseerd verkeer is zijn rijbewijs nog wel geldig.

tankgvd

De eigenaar van een autobedrijf reageert laconiek op de schorsing: “Eigenlijk is het mijn eigen schuld. Normaliter meld ik altijd wat ik ga doen. Nu kreeg ik de beste man niet te pakken en ben ik zo naar Goor gegaan. Er stonden politiemensen langs de kant die hebben doorgegeven dat ik met de tank in de optocht zat. Toen waren de poppen aan het dansen. Ik had waarschijnlijk ook geen toestemming gekregen als ik het wel had aangevraagd maar ik had de jongens in Goor wat beloofd, dus doe ik dat. De Goorse optocht is geen bevrijdingsfeest. Althans niet officieel” zegt Abbink met een glimlach.

Ook binnen de optochtcommissie was de deelname van de GVD met onder meer Bert Eeftink, Rob Vorkink, Pascal Haverkate en Ruut te Velthuis vooraf een discussiepunt. “Iedereen heeft toch kunnen zien dat het heel onschuldig was” reageert Rob Vorkink namens de GVD. “We hadden aanvankelijk ook nog een partij oude wapens kunnen lenen maar die mochten we helemaal niet meenemen, dat zou te serieus lijken. We zaten dus gewoon met geverfde waterpistolen op de tank” Daar zat ook Jeroen Ekkerink. De zanger met een verstandelijke beperking werd ook meegenomen in de legerstoet na zijn imponerende performance tijdens het Koninklijk bezoek een week voor het Schoolfeest. De GVD was met de tank in de optocht om naar aanleiding van de jubileumconference, een week eerder in het kader van 750 jaar Stad Goor,  letterlijk invulling te geven aan de ‘bevrijding van Goor’ door een leger dat onder leiding stond van de zogenoemde Fidel Glastro.