“Dit gaat averechts werken”

Hij had als één van de eerste voetballers uit onze regio de primeur. Bud Weernink, aanvoerder van het tweede elftal van vv Twenthe, moest gisteren tien minuten brommen. Een nieuwe regel van de nationale voetbalbond. De Goorse routinier kreeg een gele prent en de daarbij behorende tijdstraf tijdens het bekerduel met Bornerbroek. “Dat is toch even wennen”, liet Weernink weten. De aanvaller had commentaar op de leidsman van dienst en zat vervolgens even aan de kant. Bij RTV Oost (08.45 uur) legde Weernink vanochtend uit dat hij twijfelt aan de nieuwe maatregel van de KNVB.

bud weernink

Weernink zit zijn tijdstraf uit. Naast hem Henk Ringersma.

“Ik heb het gevoel dat het averechts gaat werken. Een tijdstraf wakkert ook meer agressie aan en zeker met clubscheidsrechters, zoals gisteren, is het erg discutabel. Met name als de competitie gaat beginnen en de belangen groter zijn. Ik moet het allemaal nog zien”, besluit Weernink.