Braakmolen en Hofkerk openen deuren

De Braakmolen en de Hofkerk gaan komend weekend open voor publiek tijdens de landelijke Open Monumentendagen. Op zaterdag worden er van 10.00 tot 16.00 uur bij de Braakmolen onder meer pannenkoeken gebakken. De Braakmolen dateert uit 1856 en is één van de drie rijksmonumenten die Goor rijk is. Zaterdag is het tevens de Overijsselse Molendag en daarom zal de Braakmolen er feestelijk uitzien en worden voorzien van vlaggetjes. De Hofkerk is zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur open en bij de kerk uit de elfde eeuw kan de grafkelder van de familie Ripperda bezocht worden. Ook het Goors Historisch Museum is zaterdag open.

Braakmolen01

Gerelateerde berichten

  • Nazomer Koopjesmarkt vervangt Restantenmarkt28 augustus 2021 Nazomer Koopjesmarkt vervangt Restantenmarkt De Stichting BIZ Centrum Goor organiseert volgende week vrijdag en zaterdag een zogenoemde Nazomer Koopjesmarkt in het Goorse centrum. Dit is de vervanger van de Restantenmarkt die met […]
  • Bella Donna opent de deuren9 augustus 2010 Bella Donna opent de deuren Het is inhaken op verzoeken van velen want uit een enquete van Goor Collectief kwam naar voren dat er in Goor behoefte bleek aan een lingeriewinkel. De gebeden zijn verhoord want morgen […]
  • Computerroof Gijminkschool3 maart 2010 Computerroof Gijminkschool De Goorse Gijminkschool is de dupe geworden van een brute computerroof. De schoolleiding merkte vanochtend dat dieven maar liefst dertien laptops hebben weggenomen uit het schoolgebouw aan […]
  • Irene de Lat ziet vandaag ook Sarah27 april 2013 Irene de Lat ziet vandaag ook Sarah Partytime voor Irene de Lat, ze verruilt vandaag de vier voor de vijf en treedt daarmee toe tot de club van vijftigers. Namens de familie en vrienden, die voor Irene zeker op meer […]
  • Kerstdienst in Hofkerk alleen online21 december 2021 Kerstdienst in Hofkerk alleen online De avonddienst tijdens Kerst in de Hofkerk vindt komende vrijdag alleen online plaats. Binnen de coronamaatregelen hebben religieuze diensten meer speelruimte dan andere evenementen, maar […]