Goor voorop bij Lekenhulpverlening

logolekenhulpDe Lekenhulpverlening bij Hartstilstand in Goor is druk bezig om het aantal dodelijke slachtoffers bij een hartstilstand te verminderen. Voor de nieuwe reanimatie- en AED-training hebben zich al diverse Gorenaren aangemeld, onder wie burgemeester Ellen Nauta en haar echtgenoot Robert. Ook is er een AED aangeboden door het Goorse bedrijf Maats om zo het AED-net te versterken. De Lekenhulpverlening in Goor is sinds de start in 2008 vooruitstrevend. Er zijn sindsdien 31 oproepen tot inzet geweest, waarbij zes keer het leven van een slachtoffer kon worden gered.

De resultaten kunnen verbeteren indien er meer vrijwillige hulpverleners beschikbaar zijn. Het oproepsysteem werkt goed, het AED-netwerk is in Goor aanwezig en de gemeente verstrekt subsidie om de trainingen te bekostigen. In Goor zijn er 23 AED’s 24 uur per dag beschikbaar, daarnaast zijn er nog tien AED’s beschikbaar tijdens de openingsuren van de lokaliteiten. De Lekenhulpverlening hoopt dat meer Gorenaren zich aanmelden voor een training, die vier uur duurt. Aanmelden kan bij John Kuipers (06-53228955) of Hans Mostertman (0547-276299).

Gerelateerde berichten

  • Autosleutel gevonden in de Merelstraat21 augustus 2016 Autosleutel gevonden in de Merelstraat In de Merelstraat is een autosleutel gevonden van het merk Volkswagen. Mist u uw sleutel, mail dan dan liefenleed@nullgoorsnieuws.nl.
  • Louis Ernst Lid van Verdienste bij sv Hector9 januari 2017 Louis Ernst Lid van Verdienste bij sv Hector Louis Ernst is gisteren benoemd tot Lid van Verdienste van sv Hector. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de groen witten in het clubhuis op sportpark 't Doesgoor. De 75-jarige […]
  • Keuzing wint visbokaal Buddy`s opnieuw11 juli 2009 Keuzing wint visbokaal Buddy`s opnieuw De traditionele Buddy`s Bokaal is dit jaar opnieuw een prooi geworden voor Johan Keuzing. Hij wist voor de tweede keer in zijn loopbaan de viswedstrijd van het gelijknamige cafĂ© op zijn […]
  • FietsKijkDag op bureau in Goor16 september 2010 FietsKijkDag op bureau in Goor De politie organiseert volgende week zaterdag weer een fietskijkdag. Op dit moment staan er op het bureau in Goor veel fietsen op hun eigenaar te wachten. De politie hoopt met deze oproep […]
  • Alleman vertoont Knielen op een Bed Violen6 oktober 2016 Alleman vertoont Knielen op een Bed Violen Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Knielen op een Bed Violen. Deze film vertelt het verhaal van de gelijknamige roman van Jan Siebelink. Dit Nederlandse drama uit 2016 wordt gespeeld […]