Windwijzer nu ook in Goors Museum

Het oude Gemeentehuis op het Schild in Goor is van 1856 tot de afbraak in 1972 een beeldbepalend pand geweest in Goor. Het hoogste punt, de windwijzer, is sinds vorige week in het bezit gekomen van de Stichting Historisch Goor. Theo Groothedde, de vroegere buurman van het oude Gemeentehuis, had de windwijzer vanaf de sloop in 1972 bewaard. Na zijn overlijden heeft de familie de windwijzer aan het Goors Historisch Museum geschonken. Behalve de klok, het uurwerk en de eerste steen van het oude Gemeentehuis is dus nu ook de windwijzer in het Goors Historisch Museum te zien. Als u wat hebt, kunt u ook terecht in het museum.

windwijzer bew

Gerelateerde berichten

  • Rolstoelbus voor Goorse Linn is binnen18 januari 2021 Rolstoelbus voor Goorse Linn is binnen De rolstoelbus voor de meervoudig gehandicapte Goorse peuter Linn Morsink is gerealiseerd en inmiddels aangeschaft. Het geld voor de bus (zo'n 60.000 euro) is mede bijeen gebracht door […]
  • 13 aanhoudingen in henneponderzoek12 juli 2011 13 aanhoudingen in henneponderzoek De Politie Twente heeft 13 personen aangehouden die worden verdacht van het in groepsverband vervaardigen van en de handel in wiet. De aanhoudingen zijn het resultaat van een lang lopend […]
  • Kroamschudd’n met Goors Mannenkoor26 augustus 2009 Kroamschudd’n met Goors Mannenkoor Een aangename¬†verrassing voor familie Freriksen, die na hun geboorte van hun dochter Indy, een ¬†onaangekondigd bezoek kregen van het Goors Mannenkoor. De jongste spruit van het gezin werd […]
  • Goor Collectief wil niet wachten27 mei 2011 Goor Collectief wil niet wachten Goor Collectief is de afwachtende houding van het college van B&W omtrent de centrumontwikkeling beu en gaat zelf stappen ondernemen. Komende dinsdag is een eerste brainstormsessie met […]
  • Anti-climax voor Klaassen op EK waterpolo22 januari 2016 Anti-climax voor Klaassen op EK waterpolo Lieke Klaassen is er met het Nederlands waterpoloteam niet in geslaagd om Europees kampioen te worden. In de finale tegen Hongarije ging Oranje met 7-9 onderuit tegen een ploeg waar in de […]