Stationspand en Historisch Museum in de steigers

Het zal de vele forenzen en studenten die dagelijks het Goorse station betreden niet ontgaan zijn: de perronzijde van het Goors Historisch Museum in het voormalige NS-gebouw wordt vanaf deze week onder handen genomen. De perronoverkapping van het gebouw uit 1864 staat in de steigers en wordt gerestaureerd, waardoor het pand een ‘frissere en meer historische uitstraling krijgt’, laat een enthousiaste Ubbo Borgesius van het museum weten. Ook komen de oude wissel-bedienden door de verbouwing beter in de belangstelling te staan. De overkapping wordt wel 75 centimeter korter, om doorgang te kunnen bieden aan elektrische treinen die wellicht in de toekomst op het traject Oldenzaal-Zutphen gaan rijden. 

nsstation

Gerelateerde berichten

  • Tentoonstelling over Joodse gemeenschap in Goor13 november 2019 Tentoonstelling over Joodse gemeenschap in Goor Het Goors Historisch Museum gaat volgend jaar een tentoonstelling openen over de Joodse gemeenschap in Goor. Volgend jaar wordt het feit herdacht dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd […]
  • Parkeerplaats bij station klaar9 december 2011 Parkeerplaats bij station klaar De parkeerplaats bij het station is gereed. Dat betekent dat de treinreizigers hun auto niet meer op het Weversplein hoeven te parkeren. De ondernemers in de buurt willen die mensen ook […]
  • Iconische Goorse draaimolen in Historisch Museum20 juni 2020 Iconische Goorse draaimolen in Historisch Museum Toch nog een kermis dit jaar in ’t Twentse Haagje. Het Goors Historisch Museum heeft komende week in de hal een kleine expositie opgesteld om alsnog in kermissferen te komen. Er prijkt […]
  • Leerlingen bezoeken museum Twentse Welle14 januari 2012 Leerlingen bezoeken museum Twentse Welle Alle leerlingen uit Goor uit de groepen 7 en 8 bezoeken komende week het museum De Twentse Welle in Enschede. De excursie is een initiatief van de CuBaHof (Culturele Basisvorming Hof van […]
  • Ad van den Ende in Hofstreek Portret2 juni 2020 Ad van den Ende in Hofstreek Portret Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam […]