Geen kwartierdienst; wel langere treinen

Er komt met de nieuwe dienstregeling per december dit jaar toch geen kwartierdienst voor de treinen tussen Goor en Oldenzaal. Over de extra treinen wordt al jaren gesproken, maar Syntus ziet er van af omdat de NS de intercity tussen Enschede en de Randstad sinds vorig jaar een kwartier heeft verschoven. Daardoor ontstaat er een te lange overstap in Hengelo naar de intericty richting het westen. Syntus gaat wel langere treinen inzetten omdat het aantal reizigers, mede door het kwartierverschil van de NS, is toegenomen. Daardoor is de lijn Hengelo – Zutphen aantrekkelijker geworden vanwege een kortere overstap richting Arnhem.

alt
Sinds kort is er ook een extra seinpaal geplaatst, maar die is bedoeld voor de eerste treinen die vanaf spoor 1 richting Hengelo vertrekken.

Gerelateerde berichten

  • Extra treinen tijdens de spits11 december 2012 Extra treinen tijdens de spits Het dagelijks bestuur van de Regio Twente heeft gisteren besloten dat er 2 extra treinstellen worden ingezet op het traject Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Dat meldde de Hengelose wethouder Jan […]
  • station041 september 2012 Extra reistijd richting Hengelo Goorse treinreizigers richting Hengelo moeten vanaf vanavond 23:00 tot maandagochtend 6:00 rekening houden met een langere reistijd. Door werkzaamheden bij het nieuw te bouwen station […]
  • Meldpunt eikenprocessierupsen…23 mei 2020 Meldpunt eikenprocessierupsen… Ondanks de vroege bestrijding met aaltjes dit voorjaar kunnen er toch nog nesten ontstaan van eikenprocessierupsen. Eind mei is namelijk de tijd waarin de eikenprocessierups nesten maakt […]
  • Ad van den Ende in Hofstreek Portret2 juni 2020 Ad van den Ende in Hofstreek Portret Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam […]
  • Treinverkeer gaat gebukt onder seinstoringen (update)7 mei 2016 Treinverkeer gaat gebukt onder seinstoringen (update) Update: De verstoring is sinds zondagochtend opgelost. Wie met de trein naar Hengelo reist heeft sinds vanmiddag vertraging door seinstoringen. De eerste seinstoring was tussen Goor en […]