Nijhof publiekstrekker in Hellendoorn

Het was uiteindelijk een oer-Goorse equipe die aan de start stond tijdens de Hellendoornrally afgelopen weekeinde. Jan Nijhof besloot op het laatst de ervaren navigator en plaatsgenoot Henkjan Elbert naast zich te vragen en dat was niet zonder succes. Het duo werd in het loodzware over all-klassement 15e en in hun eigen zogenoemde 5e divisie de nummer twee. Nijhof was eigenlijk ook winnaar want de eerste plaats was voor Wouter Ploeg die ook in een door Nijhof geprepareerde BMW Coupe reed. Tijdens de proeven was er aanvankelijk een verbeten strijd met Ploeg maar toen bleek dat na een mindere proef de inhaalslag niet meer gemaakt kon worden werd besloten om het publiek te vermaken en dat viel bij de rallyliefhebbers enorm in de smaak. Ger Haverkate, woonachtig net buiten Goor in Ambt Delden, moest in de eerste proef al uitvallen vanwege motorpech.

nijhofelberthellendoorn Foto’s: Hein Arns en Gert Jan Schutten