Paardenstront mag blijven liggen

Paardenpoep in het buitengebied van Goor hoeft niet direct opgeruimd worden. Een politiek voorstel om ruiters en amazones tot opruimen te verplichten, werd gisteren door een grote meerderheid van de gemeenteraad afgekeurd. Bij maneges in de Hof was ophef ontstaan over het voorstel. De Hof van Twente zou de derde gemeente in Nederland zijn waar een opruimplicht zou gelden. Maar volgens een politieke meerderheid past de opruimplicht niet bij een plattelandsgemeente als Goor. Daarbij werd ook gesteld dat er niet of nauwelijks overlast is van paardenpoep in het buitengebied. Voor de bebouwde kom in Goor is dat anders. Daar blijft de regel van kracht dat paardenpoep door amazones en ruiters zelf moet worden opgeruimd, of dat het paard een poepzak moet dragen.

paarden

Gerelateerde berichten

  • Doors Wide Open met LED-scherm door Goor7 april 2020 Doors Wide Open met LED-scherm door Goor De stichting Doors Wide Open gaat komende (goede) vrijdag 's middags met een bus door Goor waarop een groot LED-scherm staat. Daarop kunnen inwoners persoonlijke (Paas-)boodschappen laten […]
  • Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein3 juli 2020 Kansenboek gepresenteerd voor ontwikkeling TSB-terrein De gemeente Hof van Twente heeft een zogenoemd 'kansenboek' gepresenteerd voor de ontwikkeling van het Goorse TSB-terrein. Daarin staan allerlei suggesties wat er met het voormalige […]
  • Reggehof roept op om tickets te bewaren20 april 2020 Reggehof roept op om tickets te bewaren De Reggehof roept bezoekers op om reeds gekochte tickets voor voorstellingen in het Goorse theater te bewaren en later te benutten als de theaters weer open morgen na de Corona-crisis. De […]
  • Ad van den Ende in Hofstreek Portret2 juni 2020 Ad van den Ende in Hofstreek Portret Het leven van Ad van den Ende staat komende zondag centraal in het radioprogrammas Portret op Hofstreek FM. wonende in Goor te gast in Portret van Hofstreek FM. Van den Ende, die werkzaam […]
  • Goorse Sanne Nederlands Kampioen Dressuur24 september 2017 Goorse Sanne Nederlands Kampioen Dressuur Sanne Timmer is gisteren in Kootwijk Nederlands kampioen geworden bij de dressuurwedstrijden Fries paard in Kootwijk. De 12-jarige talentvolle amazone behaalde de nationale titel in de […]