Twenthe roept valse start halt toe

Twenthe heeft zondag haar eerste overwinning van het nieuwe seizoen behaald. De ploeg van trainer Henk Veldhuis versloeg ATC op het eigen sportpark met 4-2.  Mark Nijland, Roy Vrielink, Michel Boom, Wilfried Haverkate (strafschop) namen de Goorse treffers voor hun rekening. Twenthe won verdiend en kon in het slot, met een man meer, uitlopen naar een eclatante zege, maar de koek bleek op na de 4-2. Twenthe passeert door de ruime zege ATC, op doelsaldo, op de ranglijst en staat nu op stek acht.

Twenthe, dat met Stephan Mellegers in de basis startte, begon sterk. De ploeg was doordrongen van het besef van de nijpende situatie. Met overtuigend en fel combinatievoetbal trok Twenthe in het eerste deel van leer. Dat resulteerde in de openingstreffer van Mark Nijland, die daarmee zijn productie naar drie opschroefde. Na de 1-0 ging de thuisploeg door, met als resultaat de 2-0 van Wilfried Haverkate, die een strafschop wist te verzilveren. Een ruime marge en dat leek ook de ruststand te worden, maar na een overtreding van John Westerik en de daarbij horende strafschop kwam de ploeg van trainer John van Miert vlak voor de thee terug in het duel.

Na de hervatting begon Twenthe weer fel. Via een curieuze goal van Michel Boom, die wederom op de bank begon, kwam Twenthe op 3-1. De Almelose aanvaller ging een kopduel aan met zijn tegenstander en beide hoofden troffen de bal, waarna de 3-1 een feit was. De marge gaf Twenthe zoveel vertrouwen dat Roy Vrielink de 4-1 kon aantekenen. ATC kwam nog wel terug tot 4-2, maar nadat de aanvoerder van de Hengelose formatie met twee keer geel moest inrukken was het duel beslist. De mannen van Veldhuis kregen met een man meer nog een aantal mogelijkheden om de zege ruimer te laten uitvallen, maar met die weelde kon de ploeg niet omspringen. Twenthe staat nu achtste en gaat volgende op bezoek bij PH.