GFC boekt eerste zege bij concurrent Wierden

GFC heeft vanmiddag pas het eerste slachtoffer aan de zegekar gebonden. Op bezoek bij mede-laagvlieger Wierden zegevierden de mannen van Van Weersel met 2-0. Ruumpol en Schnieder waren in het tweede bedrijf verantwoordelijk voor de doelpunten. Na de ruime marge drong Wierden nog wel aan, maar Letteboer liet de gastheer niet terugkomen. GFC was echter niet de enige ploeg die won in de onderste regionen. Ook Omhoog en Almelo pakte het volle pond, waardoor GFC nog altijd elfde staat.

Benno van Weersel moest voor het duel noodgedwongen een wijziging doorvoeren. Het 16-jarige talent Justin Vos verving David Ifrah, die met hamstringklachten buiten de basis werd gelaten. Ook aan de opponent-zijde waren er personele problemen. Wierden moest drie geblesseerden en drie geschorste spelers missen. Door die verzwakking kon GFC van meet aan het heft in handen nemen. Voor rust was de ploeg veel beter, al wist het niet echt grote mogelijkheden te creëren. Alleen Simon Ruumpol werd in kansrijke positie gezeteld, maar hij faalde oog-in-oog met de Wierder-doelman.

In het tweede bedrijf voerde GFC de druk op en dat werd bekroond na een klein uur spelen. Na een fraaie actie en een even bekwame voorzet van Bert Relker kon Edo Schnieder de 1-0 aantekenen. Tien minuten later was het opnieuw raak. Simon Ruumpol speelde zich knap vrij en zorgde voor een veilige marge, 2-0. Wierden speelden nadien va-banque en dat resulteerde in een aantal geforceerde kansen, maar Rick Letteboer speelde sterk in het laatste kwartier. De GFC-doelman hield zijn doel met een aantal knappe reddingen verdienstelijk schoon. GFC pakt de eerste zege, maar maakt geen sprongen op de ranglijst. Omdat Omhoog uithaalde bij het lelijke eendje USV (0-7) en Almelo won bij MVV’29 blijft GFC elfde op de ranglijst. Volgende week wacht het thuisduel met De Tukkers.