Gemeente herstelt vernielde graven

De gemeente wil dat de vernielde graven op de algemene begraafplaats in Goor zo snel mogelijk hersteld worden en zal de kosten daarvoor zelf voor rekening nemen. Een flink aantal grafmonumenten zijn door vandalen zwaar beschadigd in Goor en Delden. Het gaat in totaal om 90 grafstenen waarvan er 17 niet meer zijn te redden, blijkt uit een inventarisatie. Wethouder Ben Eshuis: “Als gemeente zijn we beheerder van deze begraafplaatsen. Daarom ben ik van mening dat we een zorgplicht hebben om de stenen te restaureren. Bovendien zijn de beschadigingen met name toegebracht aan oudere grafmonumenten waarvan de rechthebbenden in een aantal gevallen niet meer zijn te achterhalen.”

begraafplaats

Gerelateerde berichten

  • Veel aandacht en een cheque voor Robin Koops7 november 2016 Veel aandacht en een cheque voor Robin Koops Onder grote belangstelling heeft Robin Koops gistermiddag de cheque in ontvangst mogen nemen voor zijn bedrijf Indreda Diabetic. Het bedrag is overhandig aan het Goorse bedrijf door de […]
  • Onderzoek naar vrijetijds-economie27 juli 2016 Onderzoek naar vrijetijds-economie Er is een marktonderzoek gestart naar het wonen, werken en recreëren in Goor en omgeving. Er worden onderzoeken uitgezet bij ondernemers, de VVV, de gemeente en bij evenementen. Ook […]
  • ‘Geen getrek aan Goersche drek’27 mei 2009 ‘Geen getrek aan Goersche drek’ De oplettende Gorenaar zal het niet ontgaan zijn: de Schoolfeestgroepen gebruiken zelfs het Goorse straatbeeld om publiciteit te genereren. Een nog anonieme groep wagenbouwers hebben […]
  • Geen hondenveld Coeverdenstraat2 december 2011 Geen hondenveld Coeverdenstraat Er komt voorlopig geen hondenuitlaatveld bij de Goorse van Coeverdenstraat. Dat is de uitkomst na overleg tussen enkele raadsfracties en wethouder Eshuis. Met name CDA-er Eric Rikkert […]
  • Mondkapjesplicht op De Waerdenborch3 oktober 2020 Mondkapjesplicht op De Waerdenborch Op de Goorse vestiging van Scholengemeenschap De Waerdenborch geldt vanaf komende maandag een mondkapjesplicht. Dit heeft rector-bestuurder Marcel ten Vergert per mail aan de ouders van […]