Reisje met Bernard van de Spar…..

Een duik in de koffer met fraaie kiekjes uit het rijke Goorse verleden; een sprong die de redactie van uw lokale site eigenlijk veel vaker zal moeten beproeven. Na wat grissen kwamen we vandaag een fraaie foto tegen uit 1958. Deze is genomen naar aanleiding van het Spar-reisje. Deze markante trip werd altijd georganiseerd door Bernard Leeftink, beter bekend als Bernard van de Spar of ’n Zoer’n. Op de foto staan veel Gorenaren, onder wie Jansje Zwoferink en Bernard zelf. Maar de klassieke adepten zullen meer mensen herkennen. Hebt u ook een fraaie kiek uit het verleden; mail dan naar redactie@nullgoorsnieuws.nl

sparreisje

Gerelateerde berichten

  • Veel Enterse gezichten op foto slachterij27 december 2014 Veel Enterse gezichten op foto slachterij Een reactie op een foto die half november werd ingestuurd door Gerrit van de Haar. Hij vroeg zich af wie er op de foto stonden die is gemaakt in de voormalige kippenslachterij van […]
  • Van alle markten thuis…18 april 2016 Van alle markten thuis… Het is bijna niet meer voor te stellen. Maar in de vorige eeuw werd de Herman Heijermansstraat gesierd door diverse marktkramen. Waar de Schoolfeestweide nu wekelijks wordt bezet door […]
  • Ambtenarenelftal 60 jaar geleden11 september 2010 Ambtenarenelftal 60 jaar geleden   Deze foto werd ons toegestuurd door Lies Mulder. Zij vond de prent bij het opruimen en zag dat haar vader één der spelers was. Het ging omstreeks 1950 om een potje zomeravondvoetbal van […]
  • IJzerkoning…26 februari 2014 IJzerkoning… In het rijke archief van klassieke Goorse ondernemers staat vandaag de familie Koning centraal. Dit prachtige pand diende decennialang als opslag voor de ijzerwarenondernemer. Tegenover […]
  • Het groene hart van Goor…29 augustus 2018 Het groene hart van Goor… Een rondgang door het centrum van Goor deed de redactie van Oald Goor doen afdalen naar medio jaren tachtig. Toen het Sterplein nog geen futuristische klok had en nog groen kleurde. Op […]