Goorse derby prooi voor GFC

GFC heeft de eerste Goorse derby op haar naam geschreven. De oudste Goorse voetbalvereniging won vanmiddag met 6-2 van vv Twenthe, dat de tweede nederlaag op rij leed. GFC pakte al snel een 2-0 voorsprong, maar Twenthe kwam nog voor rust op gelijke hoogte. De bezoekers waren voor rust de bovenliggende partij, maar wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten. In het tweede bedrijf kwam GFC niet meer in de problemen. De ploeg van trainer Iwan Bult kwam al snel tot scoren en boekte een verdiende zege. Twenthe raakte door de nederlaag de koppositie kwijt, terwijl GFC zich in de middenmoot nestelde.

gfctwe

Zo’n 600 toeschouwers trokken naar sportpark Heeckeren om de Goorse derby te aanschouwen. De bezoekers werden vanaf het begin getrakteerd op een waar schouwspel. Al na drie minuten viel de eerste treffer. Lex Ditzel knikte een voorzet bij de tweede paal binnen. De thuisploeg verdubbelde al snel de voorsprong. Olaf Siegers schoot uit de draai raak, na opnieuw niet sterk verdedigingswerk van Twenthe. Al binnen tien minuten viel derde treffer van de wedstrijd. Mark Nijland was na een goede actie trefzeker en zorgde voor de aansluitingstreffer.

gfctwe1

Twenthe was in het vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij, maar de Tricolores wisten de nodige kansen niet te benutten. Joost Vehof kreeg al snel na de 2-1 een goede mogelijkheid om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar schoot van dichtbij over. GFC werd nauwelijks gevaarlijk in het eerst bedrijf. Een van de weinige wapenfeiten, een schot van Erwin Klok, verdween naast het doel. Twenthe kreeg nog kansen via onder meer Mark Nijland en Roy Vrielink, maar wist GFC-doelman Dennis Vorkink niet te passeren. Vlak voor rust was het wel raak voor de bezoekers. Na matig verdedigen van GFC-zijde tekende Nijland met zijn tweede treffer voor de 2-2.

gfctwe3

Ruud Vehof keerde na rust niet terug in de wedstrijd. De aanvoerder van Twenthe kreeg vlak voor rust een bal hard in zijn gezicht en kon de wedstrijd niet vervolgen. GFC vloog net als voor rust uit de startblokken en profiteerde van matig keeperswerk van Twenthe. Kick Ditzel frommelde de bal in de 46ste minuut in het doel. Diezelfde Ditzel was niet veel later ook verantwoordelijk voor de 4-2. GFC leek daarna de wedstrijd al te beslissen. Nadat Twenthe-doelman Stephan van Hulst een vrije trap losliet, kwam de bal op de hand van een Twenthe-verdediger terecht. De toegekende strafschop werd benut door Kick Ditzel, die zijn derde doelpunt van de middag binnenschoot.

gfctwe4

GFC kwam in het vervolg van de wedstrijd niet in de problemen. Twenthe haalde niet het niveau van de eerste helft en fhet elle en efficiënte GFC boekte een verdiende zege. Olaf Siegers bepaalde de eindstand op 6-2, waardoor GFC naar de achtste plek klimt op de ranglijst. Twenthe raakt de koppositie kwijt aan Lochem, dat wel wist te winnen.

gfctwe5

gfctwe6