Gemeente wil eigen grond terug

kadasterkeerlDe gemeente Hof van Twente gaat met ingang van komend jaar in Goor onderzoeken wie, bewust of onbewust, gemeentelijke grond in eigendom heeft. De grens van de percelen kan in de loop der jaren zijn vervaagd en er zijn nogal wat bewoners die gemeentegrond bij hun eigen perceel hebben getrokken. Nu wordt alles opnieuw bekeken en als er grond oneigenlijk is verkregen zal actie worden ondernomen. Gorenaren die gemeentelijke grond ‘bezitten’ zullen later volgend jaar worden gesommeerd deze terug te geven. Ook kan de grond worden gekocht of gehuurd van de gemeente.

Gerelateerde berichten

  • Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht15 juli 2017 Einde Paasvuur op Roelofsenterrein lijkt in zicht Het Goorse Paasvuur zal in 2018 nog wel op het zogenoemde Roelofsen-terrein worden gehouden maar wat daarna gebeurt, is nog ongewis. De grond aan de Deldensestraat is, al jaren geleden, […]
  • Zo zag het Tolhuisje eruit…16 juli 2011 Zo zag het Tolhuisje eruit…   Er is nu veel beroering in de lokale politiek over het Tolhuisje aan de Markeloseweg. De PvdA wil het enige nog bestaande Tolhuisje samen met de stichting Historisch Goor graag behouden. […]
  • Zoek de Buurtsportbeer…15 april 2020 Zoek de Buurtsportbeer… De Buurtsportcoaches van Hofactief hebben in het kader van de lokale Bernjacht, vorige week woensdag de eigen 'berenvriendjes' al geïntroduceerd en één van de beren is deze week uit […]
  • Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open3 juni 2020 Buitenbad De Vijf Heuvels op 15 juni open De buitenbaden van zwembad De Vijf Heuvels tussen Goor en Markelo gaan volgende week maandag, 15 juni, open voor het zomerseizoen. Vorige werd het binnenbad weer geopend nadat het bad […]
  • De markt moet anders…11 februari 2014 De markt moet anders… De gemeente Hof van Twente wil samen met de marktkooplui van de Goorse vrijdagmarkt op zoek naar een andere manier van ondernemen. Dit naar aanleiding van een enquète onder de leden van […]