Verbouwde brandweerkazerne bereikt hoogste punt

Onder begeleiding van een imposante kraanwagen zijn door burgemeester Ellen Nauta en commandant van de Brandweer Twente Stephan Wevers vrijdagmiddag de vlaggen gehesen in de vernieuwde kazerne van de Goorse brandweer. De kazerne, die sinds mei van dit jaar onderheven is aan een ingrijpende verbouwing, bereikte onlangs het hoogste punt. Iets wat werd gevierd met het hijsen van de banieren en een traditioneel ‘pannenmoal’.

hoogstepuntbrandweer1

De oude kazerne moest na 32 jaar trouwe dienst grondig worden gerenoveerd, omdat het pand niet meer voldeed aan Arbo- en milieueisen en niet meer de gebruiksmogelijkheden kon bieden die anno 2013 worden gevraagd van de brandweer. Nadat de gemeente aanvankelijk blunderde met de aankoop van een niet-bruikbaar stuk grond aan de Enterseweg voor een gloednieuwe kazerne, werd gekozen voor de renovatie van het pand op de huidige locatie, wat vooral qua opkomsttijd en paraatheid ideaal binnen Goor ligt.

hoogstepuntbrandweer2

Commandant Stephan Wevers maakte gebruik van de gelegenheid om een goede blik over de stad te kunnen werpen. Tot hilariteit van velen werd gesommeerd de kraanwagen tot het hoogste punt uit te laten schuiven, zodat de commandant ‘even een blik over Goor kon werpen’. Burgemeester Nauta leek niet onder de indruk van de duizelingwekkende hoogtes, waarna beiden breed lachend uit het kleine bakje stapten. De aanwezigen ontvingen daarna in de kazerne een hapje en drankje, het ‘pannenmoal’ ter viering van het bereiken van het hoogste punt.

hoogstepuntbrandweer3


De vernieuwde kazerne moet medio december van dit jaar worden opgeleverd. Bovenop de geheel gerenoveerde voertuigstalling komt een extra verdieping, met daarin een kantine, een leslokaal en meerdere kantoren. Ook wordt de begane grond anders ingedeeld, voor een efficiëntere uitruk van de 26 brandweervrijwilligers die werkzaam zijn in de kazerne. Onlangs werd bekend dat de kosten van de verbouwing 120.000 euro lager uitvallen dan het aanvankelijke miljoen wat voor de renovatie begroot was. Voorlopig huist de brandweer nog op het voormalig gemeentewerkenterrein achter de Jumbo supermarkt.

                                                                      brandweerkazernenieuw                                                                             Illustratie: Ten Dam Architecten
                                            

Gerelateerde berichten

  • Gorenaren maken promo koningsbezoek18 juni 2013 Gorenaren maken promo koningsbezoek Gorenaren Dave de Vries en Stephan Kuipers hebben voor het aanstaande bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima aan Goor een promofilmpje gemaakt over het Twentse Haagje. De […]
  • vuurhoutdorp16 augustus 2013 De fik erin… Het Kinderkamp 2013 is ten einde. Traditioneel werd op de afsluitende vrijdagmiddag een groot vuur ontstoken op de Hogenkamp. De restanten van de gebouwde hutten gingen in vlammen op. Het […]
  • 1173786 10201645848930192 15842022 n9 oktober 2013 Hofstreek TV bezoekt The Voice Sanne Rik Poelman en Stephan Kuipers van Hofstreek TV zijn op bezoek geweest bij Sanne Klein Horsman. Zij is op dit moment kandidate bij The Voice of Holland 2013. Sanne heeft de voorrondes […]
  • hondenpoepposthuisstraat8 augustus 2014 Vijf bekeuringen na vervuiling door hondenpoep De bijzonder opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Hof van Twente hebben in 2013 vijfmaal een proces-verbaal opgemaakt voor vervuiling door hondenpoep. Het terugdringen van […]
  • Drukke lichtjesmiddag begraafplaats2 januari 2014 Drukke lichtjesmiddag begraafplaats Het oude jaar 2013 werd op de begraafplaats in Goor afgesloten door opvallend veel belangstellende. Op de lichtjesmiddag kwamen veel plaatsgenoten af om hun dierbaren te herdenken. Er werd […]