Verbouwde brandweerkazerne bereikt hoogste punt

Onder begeleiding van een imposante kraanwagen zijn door burgemeester Ellen Nauta en commandant van de Brandweer Twente Stephan Wevers vrijdagmiddag de vlaggen gehesen in de vernieuwde kazerne van de Goorse brandweer. De kazerne, die sinds mei van dit jaar onderheven is aan een ingrijpende verbouwing, bereikte onlangs het hoogste punt. Iets wat werd gevierd met het hijsen van de banieren en een traditioneel ‘pannenmoal’.

hoogstepuntbrandweer1

De oude kazerne moest na 32 jaar trouwe dienst grondig worden gerenoveerd, omdat het pand niet meer voldeed aan Arbo- en milieueisen en niet meer de gebruiksmogelijkheden kon bieden die anno 2013 worden gevraagd van de brandweer. Nadat de gemeente aanvankelijk blunderde met de aankoop van een niet-bruikbaar stuk grond aan de Enterseweg voor een gloednieuwe kazerne, werd gekozen voor de renovatie van het pand op de huidige locatie, wat vooral qua opkomsttijd en paraatheid ideaal binnen Goor ligt.

hoogstepuntbrandweer2

Commandant Stephan Wevers maakte gebruik van de gelegenheid om een goede blik over de stad te kunnen werpen. Tot hilariteit van velen werd gesommeerd de kraanwagen tot het hoogste punt uit te laten schuiven, zodat de commandant ‘even een blik over Goor kon werpen’. Burgemeester Nauta leek niet onder de indruk van de duizelingwekkende hoogtes, waarna beiden breed lachend uit het kleine bakje stapten. De aanwezigen ontvingen daarna in de kazerne een hapje en drankje, het ‘pannenmoal’ ter viering van het bereiken van het hoogste punt.

hoogstepuntbrandweer3


De vernieuwde kazerne moet medio december van dit jaar worden opgeleverd. Bovenop de geheel gerenoveerde voertuigstalling komt een extra verdieping, met daarin een kantine, een leslokaal en meerdere kantoren. Ook wordt de begane grond anders ingedeeld, voor een efficiëntere uitruk van de 26 brandweervrijwilligers die werkzaam zijn in de kazerne. Onlangs werd bekend dat de kosten van de verbouwing 120.000 euro lager uitvallen dan het aanvankelijke miljoen wat voor de renovatie begroot was. Voorlopig huist de brandweer nog op het voormalig gemeentewerkenterrein achter de Jumbo supermarkt.

                                                                      brandweerkazernenieuw                                                                             Illustratie: Ten Dam Architecten