Uitreiking Kapteinbrommer aan Groene Kruis

Zeker in deze donkere herfstmaanden duikt de redactie met veel genoegen in de koffer met oude foto’s uit het rijke Goorse verleden. Vandaag een prachtige prent van Gerrit Verdriet. Hij was net als Gerrit ten Harkel, Jan Brunnekreef, zuster Van Willigen en meester Berendsen aanwezig bij de uitreiking van de Kapteinbrommer aan het Groene Kruis. Zo konden medewerkers van de kraamzorg sneller bij de Goorse huishoudens komen.

img 0001

Gerelateerde berichten

  • rellie1959716 juni 2013 Schoolfeest anno 1959… Het Goors School-en Volksfeest is dit jaar toe aan de 138e editie. Gerrit de Lange dook de archieven en stuitte op foto's van 54 jaar geleden. Op zondag 19 juli 1959 ging de Allegorisch […]
  • Schaapskooi stond aan de Rijssenseweg3 februari 2015 Schaapskooi stond aan de Rijssenseweg Op de vraag van Jos Duurland waar in of om Goor ooit een Schaapskooi stond kwam bij de redactie al vlot een antwoord. Zowel Gerrit van de Haar als Edwin Slaghekke kwamen snel met een […]
  • Graven in de Molenstraat…8 maart 2013 Graven in de Molenstraat… De Molenstraat gaat vanaf volgende week op de schop. De gemeente start met de uitbreiding van de 30 km-zone in Goor en de Molenstraat wordt opnieuw geasfalteerd en ingericht. Ruim tachtig […]
  • Opzij, opzij, opzij…….13 november 2013 Opzij, opzij, opzij……. De Molenstraat staat is al jaren een heet hangijzer in de politiek. Binnen de gemeenteraad en ook onder de bewoners. Maar de problemen zijn van alle tijden. Onderstaande foto doken wij op […]
  • SHG zoekt foto’s ‘oude’ postkantoor19 september 2013 SHG zoekt foto’s ‘oude’ postkantoor De stichting Historisch Goor zoekt oude foto's van het voormalige postkantoor aan de Stationslaan. Archivaris Frans Pleumeekers is met name geïnteresseerd in prenten van het interieur van […]