Duel Twenthe tegen Wilhelminaschool gestaakt na opstootje

Het duel van Twenthe Goor en Wilhelminaschool is vanmiddag bij een stand van 2-2 gestaakt. In een grillige wedstrijd zocht de zwalkende leidsman in de zestigste minuut vroegtijdig en definitief de kleedkamer op. De voetbalstrijd ontaarde in een fel opstootje nadat voormalig profvoetbal Nick Hoekstra zich van zijn donkere kant liet zien. Na een spijkerharde tackle van Hoekstra op A-speler Jasper Groothuis ontstond er een opstootje tussen beide clubs waar spelers van zowel Twenthe als Wilhelminaschool zich niet onbetuigd lieten. Na het roken van de vredespijp wilden beide ploegen verder spelen, maar de scheidsrechter vond dit niet verstandig.

De arbiter trok overigens geen kaarten naar aanleiding van het opstootje. Wilhelminaschool kwam in het duel met tien man -één der aanvallers kreeg na drie minuten al rood- brutaal op voorsprong op sportpark Piepwillem, maar een zwak Twenthe kwam langszij na een gemakkelijk gegeven strafschop, 2-2. Daarna was de thuisploeg op jacht naar de winnende treffer, maar in de jacht naar de treffer ontstond het incident met de dwaze actie van Hoekstra als dieptepunt.