G. opgepakt in Thailand

pascalgelenPascal G. zit vast in Thailand. De Gorenaar die onder meer verdacht wordt van ernstig kindermisbruik werd deze week in de buitenwijken van Thailand getraceerd door misdaadjournalist John van den Heuvel. De Telegraaf pakt vanochtend uit met het verhaal en een foto van de gearresteerde G. die volgens de krant van ‘wakker Nederland’ snel naar Nederland zal worden uitgeleverd. Van den Heuvel spoorde de 40-jarige G. op voor het oog van de camera’s van RTL4 voor een misdaadprogramma dat volgend jaar te zien is. De journalist vond G. in een buitenwijk van Bangkok en ging met hem in gesprek over zijn wandaden in Nederland. Hier wordt hij gezocht voor diverse delicten waaronder het misbruiken van zijn toen 11-jarige dochter.

Van den Heuvel zou G. ter plekke een DNA-test hebben aangeboden om eventuele onschuld te bewijzen maar dat werd geweigerd. Pascal G. zegt in de krant dat hij ongrijpbaar is omdat hij tot maart volgend jaar een noodvisum voor Thailand bezit. Dat is nu door de Nederlandse overheid, in overleg met de Thaise overheden, ingetrokken waardoor hij op basis van internationale verdragen door de Thaise politie kon worden ingerekend. Het is de bedoeling dat hij in het komende weekeinde al wordt uitgeleverd waarna hij terecht kan staan voor de zedenmisdrijven een een groot aantal oplichtingszaken.

Pascal G. groeide op in Goor en trok later naar het noorden des lands. Daar zou hij ook de misdaden gepleegd hebben. Ook na zijn vertrek naar Thailand zou hij nog diverse Nederlanders via internet hebben getild. TROS Opgelicht besteedde een aantal jaren geleden ook al aandacht aan de praktijken van G. die in de afgelopen maanden zelf veelvuldig contact zocht met Nederlandse journalisten van onder andere Goorsnieuws.nl en RTV Oost. Hij verklaarde steeds zelf terug te willen komen om zijn onschuld te bewijzen.