Hof moet toch miljoenen betalen voor bungalowpark

De gemeente moet alsnog de geleden schade vergoeden aan de projectontwikkelaars van het bungalowpark Hof van Twente. Dat heeft het Gerechtshof bepaald. De gemeente moet miljoenen betalen, omdat de bouw destijds niet doorging na een besluit van de gemeenteraad in 2009. Het Gerechtshof vernietigt met haar besluit het vonnis van de Rechtbank in Almelo -waar de gemeente in eerste instantie in het gelijk is gesteld- en oordeelt dat de gemeente tekort is geschoten in de nakoming van haar afspraken. Alleen voor de gemaakte kosten is de gemeente tenminste vier miljoen euro kwijt. Daar komt de inkomstenderving nog bij. Daardoor kan het bedrag oplopen tot boven de 10 miljoen euro, een enorme slag voor de gemeente Hof van Twente.

091124 stemmen

Beeld van de gemeenteraad tijdens de bewuste avond in 2009

Het Gerechtshof is van mening dat de realisatieovereenkomst, ondanks het niet ondertekenen door de gemeente, impliciet toch tot stand is gekomen. Het tijdens de raadsvergadering toevoegen van een gewenst verbod tot uitponding is naar oordeel van het Gerechtshof in strijd met de redelijkheid en billijkheid. Het stond de gemeenteraad niet vrij om deze eis op het allerlaatste moment op te nemen. De redelijkheid en billijkheid brengen naar het oordeel van het Gerechtshof met zich mee dat de gemeente geen beroep kan doen op het goedkeuringsvoorbehoud van de gemeenteraad.

Gerelateerde berichten

  • Marlien Janssen rondt 25ste levensjaar af15 oktober 2010 Marlien Janssen rondt 25ste levensjaar af Marlien Janssen viert vandaag haar 25ste verjaardag. Marlien heeft daarmee de eerste 25 jaar van haar leven afgerond en genoot zichtbaar van het bestaan. Haar vriendinnen willen Marlien […]
  • Weer brand in loods van Kollaan11 oktober 2021 Weer brand in loods van Kollaan De brandweer moest vanavond weer uitrukken naar de oude bedrijfsloodsen in de van Kollaan. Daar is, evenals op zaterdagavond 4 september, brand ontstaan. Dit keer niet zo heftig als […]
  • Goorse klompenmakers in de prijzen14 oktober 2013 Goorse klompenmakers in de prijzen Tijdens de afgelopen klompenkeuring in St. Oedenrode is Ton Verheijen uit Haaksbergen uitgeroepen tot de nationale kampioen 2013 handmatig klompenmaken. Ook Marinus Roessink uit Goor en […]
  • Twenthe wint oefenpot van Reünie16 januari 2018 Twenthe wint oefenpot van Reünie Twenthe Goor is goed begonnen aan het kalenderjaar 2018. De ploeg van trainer Michiel Mensink zegevierde met 4-0 over Reünie. Mark Nijland, Wouter Leusink, Job Vaarhorst en Jasper […]
  • Hector kansloos in groot zaaltoernooi26 december 2011 Hector kansloos in groot zaaltoernooi SV Hector is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het grootse en prestigieuze Protos Weering Zaalvoetaltoernooi in en om Coevorden. De groen-witten begonnen vrijdagavond […]