Kummel: Waterschap uit Waterschapshuis

kummelIn de week van de Waterschapsverkiezingen heeft VVD-voorman Marcel Kummel uit Goor een bom onder het ict-systeem van het landelijke Waterschapshuis gelegd. Kummel wil dat het nieuwe waterschap Vechtstromen uit het HWH stapt. HWH is een ICT samenwerkingsverband van de Nederlandse waterschappen. “HWH is een uit de kluiten gewassen organisatie geworden die goede dingen heeft gedaan maar te veel slechte”, aldus Kummel. Zo is HWH verantwoordelijk voor het ICT debâcle TAXi, een nieuw belastinginningsysteem. Twee jaar geleden is het project voortijdig gestopt omdat het miljoenen kostende programma maar niet van de grond wilde komen. Kosten voor het waterschap Regge en Dinkel: 600.000 euro. Kummel: “De VVD was voor beëindiging omdat de situatie uitzichtloos was en ons nog meer geld zou gaan kosten. Ook zou een en andere consequenties moeten hebben voor de directie van HWH. Opstappen, dus!”

 

Gerelateerde berichten

  • Halve Sarah vandaag voor Laurène12 februari 2016 Halve Sarah vandaag voor Laurène Ook Laurène ziet vandaag de halve Sarah. Deze Nederlandse traditie is nog niet overgewaaid naar het Franse Nice, de plaats waar Laurène tegenwoordig woont. Via de digitale snelweg volgt […]
  • Van wie is deze fiets?10 juli 2021 Van wie is deze fiets? Een mail van Erik van der Veer. Hij vraagt zich af van wie onderstaande tweewieler is. Sinds begin deze week staat deze Giant damesfiets, goed vastgemaakt aan een lantaarnpaal, in de […]
  • Weer autoruit ingeslagen in de Kerkstraat13 april 2016 Weer autoruit ingeslagen in de Kerkstraat Een auto van een inwoner aan de Kerkstraat is het slachtoffer geworden van het actieve dievengilde in de regio. De achterste autoruit werd gisteravond of vannacht ingeslagen waarop […]
  • Europees Kampioene Ilse Pluimers in Ronde van Goor12 augustus 2019 Europees Kampioene Ilse Pluimers in Ronde van Goor Het Enterse toptalent Ilse Pluimers is op zaterdag 7 september te bewonderen in de Ronde van Goor. De 17-jarige Enterse werd afgelopen vrijdag in Alkmaar Europees Kampioene bij de […]
  • Naomi nieuwste Karnebeek-telg17 april 2010 Naomi nieuwste Karnebeek-telg Dit is Naomi: De nieuwste loot aan de Karnebeek-boom. Dochter van Richard Karnebeek en zijn Thaise geliefde Kae. Geboren in het Zotel te Hengelo na een high speed- bevalling van zo'n […]