Jan Hofmeijer presenteert eerste kinderboek

hofmeijerGorenaar Jan Hofmeijer presenteert binnenkort zijn eerste zelfgeschreven jeugdroman. Onder de titel ‘Spinsels’ heeft de oud-leraar van de Puntdakschool een kinderboek geschreven over Simon, die diep in de nacht op zijn motor wegrijdt van huis, om zijn gemene stiefvader te ontvluchten. Tijdens zijn reis komt hij erachter dat het ontlopen van zijn problemen niet zo makkelijk is als hij gedacht had en raakt hij bevriend met een spin die ‘dromen kan spinnen’. Hofmeijer vond inspiratie voor het boek tijdens poppenvoorstellingen die hij samen met collega’s en ouders opvoerde in de Reggehof voor de jeugd uit Goor en omgeving. Al tijdens zijn werk als onderwijzer kwam hij erachter dat kinderen van een goed verhaal houden, dus besloot de verhalenverteller uiteindelijk om zelf eens in de pen te klimmen.

Gerelateerde berichten

  • Bouwvakker  valt van hoge steiger31 maart 2011 Bouwvakker valt van hoge steiger Een bouwvakker uit het Duitse Rheden is gistermiddag van een drie en een halve meter hoge steiger gevallen in de Goorse Rozenstraat. Hij was aan het werk bij de in aanbouw zijnde […]
  • Vierde Sinterklaasjournaal online !5 december 2014 Vierde Sinterklaasjournaal online ! Het is vandaag dé dag voor de Goorse kinderen. Sinterklaasfeest op school en pakjesavond thuis. Natuurlijk hoort daar ook het Goorse Sinterklaasjournaal bij. In deze vierde en laatste […]
  • Stratenvolleybaltoernooi weer op de rol24 maart 2017 Stratenvolleybaltoernooi weer op de rol Het stond lange tijd niet op de kalender maar net als vorig jaar staat het Goorse straten-volleybaltoernooi weer op de kalender. Groepen van minimaal zes personen kunnen zich opgeven voor […]
  • GFC zet Hector simpel opzij in laatste derby28 april 2019 GFC zet Hector simpel opzij in laatste derby GFC heeft de derby tegen Hector makkelijk gewonnen. De zwak spelende ploeg van Mark Dijkstra werd met 4-1 aan de kant gezet. Na twee minuten zette Edo Schnieder de eerste treffer op het […]
  • Salut biedt ‘brievenhulp’21 april 2020 Salut biedt ‘brievenhulp’ Wie hulp nodig bij het lezen, begrijpen én invullen van formulieren kan vanaf nu terecht bij welzijnsinstelling Salut. Onder de noemer 'De Brievenhulp op afspraak' kunnen mensen zich […]