Paarse piet aan Goorse wal (foto-update)

paarsepietDe kinderen wreven zich nog eens goed achter de oren. Stond daar nu werkelijk een Paarse Piet op de boot? Ze hadden het goed gezien. Het was de enige Piet die een andere kleur had. Als verklaring gaf Sinterklaas na aankomst dat deze Piet niet het dak op hoeft te klimmen om zwart te worden in de schoorsteen maar dat deze Piet daar ook erg verdrietig over is. Daarom is het een eenmalige actie om  de Pietendiscussie meteen in de kiem te smoren. Het was traditioneel erg druk in de Goorse haven waar burgemeester Nauta en kinderburgemeester Jeslyn van de Wiekslag de Sint officieel welkom heetten na het al even tradionele waterspektakel. Daarna ging de Sint onder begeleiding van Apollo en zijn leger Pieten na het uitdelen van zakjes pepernoten, naar de Ster waar een kinderfeest werd gehouden.

 dsc 0001

dsc 0006

dsc 00061

dsc 0013

dsc 0030

dsc 0048

dsc 00601

Gerelateerde berichten

  • Provincie en gemeente bezoeken ’t Gijmink26 maart 2013 Provincie en gemeente bezoeken ’t Gijmink Gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel en wethouder Josh Sijbom van de gemeente Hof van Twente brengen vanmiddag vanaf 17.00 uur een bezoek aan de wijk 't Gijmink. Zij […]
  • CD Zon-recordings ziet levenslicht18 juni 2012 CD Zon-recordings ziet levenslicht De CD met daarop opnames van de succesvolle Zon-recordings eerder dit jaar is dit weekeinde gepresenteerd in het horeca-etablissement aan de Kerkstraat. Cultuurwethouder Pieter van […]
  • OV-chipkaart gevonden in centrum (Update)16 januari 2015 OV-chipkaart gevonden in centrum (Update) In het centrum is een OV-chipkaart gevonden die op naam staat van de 19-jarige M.W. Brinkhuis. De eigenaar kan contact opnemen via telefoonnummer 06-18358065. Update: de OV-chipkaart is […]
  • Kunstwedstrijd voor gevel Binnenstraat11 juni 2013 Kunstwedstrijd voor gevel Binnenstraat Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor kunstenaars die de gevel in de Goorse Binnenstraat een face-lift willen geven. De gemeente Hof van Twente en Goor Collectief willen in het kader […]
  • Een lentekiek in stijl…11 april 2011 Een lentekiek in stijl… De winnaar van de winterfotowedstrijd van Goorsnieuws, blijkt van alle jaargetijden. Jeroen van Vliet trekt er ook in de lentezon op uit om foto's te schieten in en om Goor van idyllische […]