Besluit over goederenvervoer uitgesteld

Het besluit over extra goederenvervoer over het spoor in Oost-Nederland is uitgesteld tot de zomer van 2014. Het traject Goor is mogelijk één van de opties voor de politiek. Staatssecretaris Mansveld wil met het uitstel een extra inspraakronde voor belanghebbenden houden. Het plan was om hierover in december al een besluit te nemen. Het besluit is uitgesteld op verzoek van het regionaal overleg noordelijk aftakking (RONA) om alle details goed in kaart te brengen. Zeker na het debacle bij Borne, waar een trein ontspoorde. Al langer namen de protesten toe tegen de gevolgen van meer goederentreinen over het bestaande spoor in Oost-Nederland. Betrokkenen hopen dat er van uitstel afstel zal komen. Morgen overhandingen zij aan de Tweede Kamer de petities tegen de toename van het goederenverkeer door onder meer Goor.

Station01

Gerelateerde berichten

  • Gorenaar pakt 100.000 euro bij Oudejaarstrekking1 januari 2019 Gorenaar pakt 100.000 euro bij Oudejaarstrekking Dubbel feest voor één van onze plaatsgenoten tijdens Oudejaarsnacht. Op een lot van de Staatsloterij, dat is gekocht bij The Readshop, viel 100.000 euro. Belastingvrij. De winnaar is nog […]
  • Positief slado door minder besteding3 juni 2014 Positief slado door minder besteding De jaarrekening van  de gemeente Hof van Twente laat in het afgelopen jaar een positief saldo zien van bijna twee en half miljoen euro. Dat er ondanks de crisis em bezuinigingen wordt […]
  • Amateurs op Goorse planken12 februari 2010 Amateurs op Goorse planken De Goorse podia worden dit weekeinde beheerst door amateurs in de breedste zin van het woord. In zaal De Bebsel zijn de zangers en zangeressen van de Sjoowavonden zich aan het opmaken voor […]
  • Informatie-bijeenkomst voor deelnemers ‘Samenloop voor Hoop’4 maart 2020 Informatie-bijeenkomst voor deelnemers ‘Samenloop voor Hoop’ Voor deelnemers aan de Samenloop voor Hoop op sportpark 't Doesgoor in september van dit jaar is er komende maandag een informatie-bijeenkomst in sporthal De Mossendam. Het grootse […]
  • Ontbijten in pyjama of met Jeroen Goudt2 november 2011 Ontbijten in pyjama of met Jeroen Goudt  Waar de ene school deze week van het Nationaal Schoolontbij kiest voor een ontbijtje met burgemeester Jeroen Goudt, kiest de andere school voor een knus etentje met de leerlingen en […]