Besluit over goederenvervoer uitgesteld

Het besluit over extra goederenvervoer over het spoor in Oost-Nederland is uitgesteld tot de zomer van 2014. Het traject Goor is mogelijk één van de opties voor de politiek. Staatssecretaris Mansveld wil met het uitstel een extra inspraakronde voor belanghebbenden houden. Het plan was om hierover in december al een besluit te nemen. Het besluit is uitgesteld op verzoek van het regionaal overleg noordelijk aftakking (RONA) om alle details goed in kaart te brengen. Zeker na het debacle bij Borne, waar een trein ontspoorde. Al langer namen de protesten toe tegen de gevolgen van meer goederentreinen over het bestaande spoor in Oost-Nederland. Betrokkenen hopen dat er van uitstel afstel zal komen. Morgen overhandingen zij aan de Tweede Kamer de petities tegen de toename van het goederenverkeer door onder meer Goor.

Station01

Gerelateerde berichten

  • Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels29 april 2020 Molenstraatbewoners hekelen nieuwe drempels De nieuwe mitigerende maatregelen in de Molenstraat waren bedoeld om de bewoners tegemoet te komen en de snelheid van het verkeer te beperken maar het effect is averechts. Dat zeggen de […]
  • Vuurdoop voor nieuwe show Helligen Hendrik28 september 2012 Vuurdoop voor nieuwe show Helligen Hendrik Dit weekend is het vrij rustig met activiteiten in en rondom Goor. De Reggehof blijft dit weekend zelfs leeg. Toch is het voor de Goorse crew van Helligen Hendrik een spannend en druk […]
  • Geen competitie, Twenthe wint oefenduel3 maart 2019 Geen competitie, Twenthe wint oefenduel Geen voetbal dit weekend voor de Goorse clubs. Wegens het carnaval konden de spelers voor even de schoenen in de tas laten. De spelers van Twenthe speelden afgelopen dagen nog wel een […]
  • Minari in Filmhuis Alleman4 november 2021 Minari in Filmhuis Alleman Filmhuis Alleman draait dinsdag de film Minari. In dit goeddeels autobiografische drama blikt regisseur Lee Isaac Chung liefdevol terug op zijn jeugd in een Koreaans-Amerikaans gezin op […]
  • Oympia klimt op na zege7 november 2011 Oympia klimt op na zege De tafeltennissers van het Goorse Olympia hebben afgelopen weekend een nuttige zege geboekt in de 1e klasse A van het district Oost. De Wijk 16, dat vorige week de koploper nog versloeg, […]