Twenthe in beroep tegen straf KNVB

Twenthe gaat bij de KNVB in beroep tegen de straf van de voetbalbond. De ploeg van trainer Harold Oude Veldhuis kreeg een punt in mindering en een geldboete naar aanleiding van het gestaakte duel met Wilhelminaschool. In het duel ontstond na een aantal forse charges van de bezoekers uit Hengelo een opstootje tussen beide ploegen. Wilhelminaschool kreeg dezelfde straf. Onterecht vinden ze bij Twenthe. Wat in het voordeel kan spreken van Twenthe is dat ze bij Wilhelminaschool als notoire querulanten door het seizoen gaan. Bon Boys kreeg zondag ook te maken met de recidivisten, die weer twee rode kaarten kregen. Een GFC-aanvaller kreeg, naar eigen zeggen, tijdens de opening van het seizoen te maken met een doodsbedreiging van één van hen, waarna de speler om een wissel vroeg.