Stadshart feestelijk heropend

verlichting1

Met een druk op de knop door Sanne Klein Horsman veranderde het donkere stadshart van Goor in een prachtig winters tafereel dankzij een strook van verlichte bomen en versieringen. Het centrum van het Twentse Haagje is heropend, nadat de binnenstad enkele maanden aan een grondige herinrichting onderheven is geweest. Met het ontsteken van de nieuwe verlichting is het ‘Masterplan Centrum Goor’ afgerond, een verbouwing die de afgelopen tijd het beeld in de binnenstad heeft bepaald. Om dat te vieren werd Sanne met een heuse limousine voorgereden, waarna de zangeres de winnaar van de veelbesproken Gouden Koffer-actie bekendmaakte. Daarna gaf ze haar allereerste optreden na het avontuur in The Voice of Holland, wat vooral veel jonge Gorenaren naar het Sterplein bracht.

Eerder op de dag werd de symbolische laatste steen van de herinrichting gelegd door scheidend wethouder Ben Eshuis en Roel Jochems, voorzitter van de ondernemersvereniging Goor Collectief. Voor de deur van de Hofkerk merkte Eshuis op ‘vaak ín de kerk te hebben geknield, maar nog niet ervoor’. Zowel de wethouder als voorzitter Jochems hadden lovende woorden voor vooral de stratenmakers en harde werkers over, maar merkten op dat de ontstane hinder en gevolgen voor de Goorse binnenstad ‘erg vervelend’ zijn geweest. Toch zien beiden de verbouwing van het centrum als een aanleiding te blijven investeren in het stadshart, waarbij vooral de leegstand van winkelpanden extra aandacht verdient.

Het Masterplan is ontwikkeld om de aantrekkingskracht van het centrum te stimuleren. Onder meer de Kerkstraat, Sterplein en de nu autovrije steeg tussen het Weversplein en de Grotestraat zijn onder handen genomen, maar ook de Social Sofa’s in het centrum maken deel uit van het project. Ook de rest van de maand december is er nog veel te doen in het Goorse stadshart. Zo zijn de winkels aankomende zondag geopend, waar ook Sinterklaas en zijn Pieten hun opwachting maken. Meer informatie daarover via de website van Welkom in Goor.

laatstesteeneshuisjochems

 Wethouder Ben Eshuis en Roel Jochems leggen de laatste steen van het Masterplan

uitreikingsanne

 Sanne Klein Horsman verzorgde zowel de prijsuitreiking als een optreden