Sinterklaasje kom maar binnen zonder knecht?

De grote dag is dan eindelijk aangekomen. Het is 5 december en dat betekent topdrukte voor Sint Nicolaas die vandaag op zes Goorse scholen zijn opwachting moet maken. Hij begon vanochtend in alle vroegte op de Gijminkschool waar hem, ondanks de kou, een warm welkom wachtte. Er waren wel verbaasde blikken van de kinderen die zich afvroegen waarom er geen Zwarte Pieten mee waren gekomen. Die vraag werd snel beantwoord toen de lenige assistenten van de Goedheiligman één voor één het dak van de nieuwe school af kwamen. Voordat de Sint naar binnen ging was er ook nog een optreden van leerling Coen van Uchelen die onlangs nog succesvol was tijdens Hof Popvoices. Sinterklaas heeft in Goor in de afgelopen dagen ook al de nodige huisbezoeken afgelegd. Daar gaat hij vanmiddag mee verder. De leerlingen van de basisscholen zijn dan vrij.

sinterklaasgijmink1