Sport en dans bij open huis vernieuwde Mossendam

Onder begeleiding van Circus Caroly en een paar knallende confettikanonnen is de vernieuwde Sporthal de Mossendam zaterdagmiddag officieel geopend door wethouder Pieter van Zwanenburg. De hal voldoet na een grondige verbouwing weer helemaal aan de eisen van de tijd en heeft zowel van binnen als buiten een ware make-over gekregen. Na de opening volgde een open huis, waar de vele verenigingen die gebruik maken van de sporthal zich presenteerden. Niet alleen sportclubs, want ook de dansgroep van de Vrouwen van Nu vertoonde hun kunsten aan een flink aantal belangstellenden wat vanaf de tribune een kijkje kwam nemen.

mossendamvrouwenvannu

Paul Bergman van de Stichting Stevig, die de exploitatie van de indooraccomodaties in Goor beheert, is erg trots en tevreden met het resultaat. “Vooral de belijning aan de buitenkant van de hal maakt het helemaal af”, vertelt hij in een gezellig drukke kantine van de Mossendam. “Tijdens de verbouwing werd wel eens gevraagd of we een fabriek aan het bouwen waren met al dat grijs, maar nu het af is ziet het er prachtig uit.”. Bergman geeft graag een rondleiding door de vernieuwde hal, waar hij met trots de nieuwe kleedkamers laat zien: “Alle oude betegeling is eruit en door het vele wit krijgt alles meer een open en lichtere uitstraling. Er zitten geen sensors meer in de douches, wat eerder nog wel eens tot komische situaties leidde met schoonmaaksters die werden verrast door een douche die ineens aansprong.”

De vloer van de hal is ietwat verschoven en dankzij een twee-componentensysteem nooit meer te glad of stroef na een schoonmaak, wat leidt tot minder blessures. Ook is er een extra badmintonveld aan de belijning toegevoegd, waar BC Union tijdens het open huis al dankbaar gebruik van maakt. “De doelen en rekken werken nu met een automatisch systeem, dus die hoef je niet meer zelf van de muren te trekken”, zegt Bergman. “Volgend jaar willen we de tribunes misschien nog een opfrisbeurt geven, maar we hebben met deze verbouwing nu gedaan wat we konden en wilden doen. Al met al kostte het misschien veel geld, maar dan heb je ook wat. Hiermee kunnen we weer veertig jaar verder.”