Twenthe wint derby in enerverend duel

De Goorse derby tussen vv Twenthe en Hector werd vanmiddag, uiteindelijk verdiend, met 4-1 gewonnen door de thuisploeg. Twee rode kaarten en twee penalty’s, gegeven door de matig leidende scheidsrechter Van Norel uit Delden, bleken doorslaggevend. In een aanvankelijk enerverende wedstrijd kwam Hector na een kwartier op voorsprong door een benutte strafschop van Wesley Zwoferink, die mocht aanleggen na een overtreding op Christian Haverslag. Diezelfde Zwoferink pakte later in het eerste bedrijf zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon inrukken. Hector behield desondanks wel de voorsprong tot aan de rust.

twehec11

Foto’s: Patrick ter Elst en Jeroen van Vliet

Na de thee werd Remco Hofstee van Hector met direct rood weggestuurd en die beslissing was, in een soms harde maar overwegend sportieve wedstrijd omstreden. Het bleek wel de nekslag voor de ploeg van trainer Mark Dijkstra die ook achter de hekken werd gestuurd na aanmerkingen op de leiding. Daarna nam Twenthe het heft in handen en kwam het op gelijke hoogte door een goal van Ruud Vehof. Een binnengeschoten penalty van Roy Vrielink zette Twenthe definitief op het juiste spoor. Invaller Jasper Groothuis, pakte in het vervolg van de derby de hoofdrol met twee knappe goals. De A-junior, die ook vorige week al beslissend was voor de Goorse Tricolores, bepaalde daarmee de eindstand op 4-1.

twehec1

twehec2

twehec3

twehec4

twehec5

twehec6

twehec7

twehec8

twehec9

twehec10