Vrielink als beste beoordeeld in derby

Roy Vrielink was de uitblinker in de Goorse derby tussen vv Twenthe en SV Hector gisteren op sportpark ’t Piepwill’m. Dat is de mening van rapporteur Henk Scholte in ’t Hof. Hij bezocht voor deze site de wedstrijd en gaf de kleine technicus het hoogste cijfer. Scholte in ’t Hof, GFC-icoon in de jaren ’70, zag een matige wedstrijd met een terechte winnaar. “Twenthe heeft de betere voetballers. Toch had het ook nog anders kunnen lopen. Het was jammer dat de scheidsrechter er niet veel van bakte. Hij (Rene van Norel, red.) voelde de wedstrijd totaal niet aan. Roy Vrielink en Mark Nijland waren in mijn ogen de smaakmakers. Twee mooie voetballers om naar te kijken. Ook wil ik de jonge Simon Hevink noemen. Een talent. Bij Hector ben ik, ondanks zijn rode kaart, wel gecharmeerd van Wesley Zwoferink. Ook Cristian Haverslag is bepalend, al kwam dat er niet altijd uit. Daarnaast wil ik doelman Daniël Kolbe noemen. Een prima keeper.”

henkscholteninthof

Henk Scholte in ’t Hof

DERBYPLAYER OF THE YEAR

Cijfers na 2e van 6 duels: vv Twenthe – SV Hector

Rapporteur: Henk Scholte in ’t Hof

vv Twenthe    SV Hector
Wouter Bekhuis  6 Daniël Kolbe  7,5
Ronald Westerik  7 Dennis ter Elst  6
John Westerik  7 Sjoerd Koster  6
Joost Vehof  6,5 Wesley Zwoferink  7
Glenn Begieneman  6,5 (60′ Koen Overbeek)  7 Remco Hofstee  6
Jeffrey Asbroek  6,5 (46′ Dennis ter Haar)  7 Christian Jimenez  6,5
Simon Heevink  7 Ivan van Dam  6,5 (65′ Jorno de Vries)  6
Roy Vrielink  8 Cristian Haverslag  7
Guus Lummen  7,5 (75′ Jasper Groothuis)  7 Menno de Leeuw  6
Mark Nijland  7,5 Mike de Vries  6
Ruud Vehof  6,5 Lars Nobbe  6 (75′ Unal Kel)  6

Koploper in de tussenstand is Twenthe-spits Mark Nijland die in de vorige derby een 8 kreeg en nu op 15,5 staat. Roy Vrielink volgt op een half punt. Twenthe is de enige ploeg die twee derby’s gespeeld heeft en is dus als enige ploeg twee keer beoordeeld. Volgende week wordt dat gelijk getrokken als op sportpark ‘t Doesgoor de volgende stadsderby tussen Hector en GFC op de rol staat. Rudie Hoogland, oud-vedette van vv Twenthe, is dan de rapporteur.