Concert mannenkoor weer goed bezocht

goorsmannenkoorkleinarchiefVoor de traditionele kerstactiviteiten is het tijdens deze kerstdagen vooral spitsuur in de Petrus en Paulus-parochie. De katholieke kerk was gisteravond twee het decor voor kerstvieringen. Ook morgenvroeg is er een eucharisitieviering die dan wordt geleid door pastor Hoogland. Vanmiddag stonden de deur en van de kerk aan de Hengevelderstraat wagenwijd open voor de liefhebbers van koormuziek. Het Goors mannenkoor  (foto) gaf vanaf half drie haar jaarlijkse kerstconcert en dat werd, al even traditioneel, goed bezocht. Het mannenkoor kent drukke tijden.

Op 5 januari moeten de Goorse zangers alweer aan de bak voor het Nieuwjaarsconcert met Apollo. Dan wordt ook Carl Wittrock’s stuk ‘Van Oranje’ gepresenteerd voor het Goorse publiek. Het stuk dat instrumentaal ook in de Ridderzaal werd gespeeld ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden is nu ook van tekst voorzien en zal als eerste door het Goors mannenkoor worden gezongen.