Goor vierkant achter Paardenmarkt

paardenmarkt1

De Goorse Paardenmarkt is een jarenlange traditie die absoluut moet blijven. Dit is de mening van de lezers van Goorsnieuws.nl. Zij reageerden massaal op de vraag of de Paardenmarkt (foto) wel of niet moest blijven bestaan. 83% van de respondenten gaf aan dat de markt, de op één na oudste van Nederland, absoluut in ere moet worden gehouden. 17% vindt dat de markt wel mag verdwijnen. Inmiddels heeft ook de gemeente Hof van Twente aangegeven dat de Paardenmarkt kan blijven bestaan al zou het zomaar kunnen dat ook de stichting Loer een rol gaat spelen in de organisatie. De volgende poll gaat over een andere Goorse traditie: Het Foekepotten.

Kindvriendelijk Goor luidt daarover de noodklok, want het aantal Foekepotters loopt jaarlijks terug. Een teken aan de wand of moet er wat gebeuren? Met andere woorden: Moet alles in het werk worden gesteld om het Foekepotten te behouden voor Goor of heeft het zijn tijd wel gehad en mag het uit het straatbeeld verdwijnen? U mag het zeggen!