Foekepotten klaar voor gebruik

foekepotmakenkeilholtzenkeuzink

De ‘routiniers’ Bennie Keilholtz en Gerrit Keuzink (foto) van de stichting Kindvriendelijk Goor prepareren met uiterste precisie een fraaie Foekepot. In het centrum van Goor werden vanmiddag de ‘instrumenten’ gereed gemaakt voor de traditionele kinderactiviteit op Oudejaarsdag. Er zijn zo’n tachtig foekepotten uitgegeven en dat is gelijk aan vorig jaar. Toch zijn er zorgen over het voortbestaan van de Foekepottraditie die ten opzichte van tien jaar geleden wel heeft ingeboet. “Een poll op Goorsnieuws zegt voorlopig dat het goedkomt”, zegt voorman Edu Hoek. “Als alle stemmers ook meelopen dinsdag is er niets aan de hand, maar of dat ook gebeurt is de vraag. Als we meer muzikanten van Apollo op straat hebben dan Foekepotters is het over. Goor moet nu laten zien dat het deze traditie echt wil behouden.” De Foekepotoptocht begint komende dinsdag om 15.00 uur en voert vanaf De Ster door de Herman Heijermansstraat, de Laarstraat om weer het centrum in te gaan.