De raderen draaien…

radsterzogoedHet is inmiddels ook al een vertrouwde Goorse traditie tijdens Oudejaarsdag: De verschillende Raderen van Avontuur die overal staan te draaien en die zijn gekoppeld aan allerhande prijzen. Allereerst is er het Oudejaarsmiddagspektakel bij De Ster van de Goorse Carnavalsvereniging Sterzo. Dat begint om 15.00 uur en naast het fraaie rad worden ook de prijswinnaars bekendgemaakt van het zogenoemde grote bord met lotnummers. Die zijn verkocht voor 5 euro ten bate van het kindercarnaval. Ook bij De Tapperij en in de kantine van vv Twenthe is een Rad van Avontuur opgesteld. Bij d’ Olde Smidse is het zogenoemde ‘vaten leegmaken’, terwijl er bij sv Hector een half varken in de verloting gaat.

Voor de leden van GFC is er gewoon een gezellige middag in d’Oale Goorsche. De Foekepotoptocht begint bij De Ster om 15.00 uur. De prijsuitreiking van de leukst verklede deelnemer een uurtje later. Sylvesterparty’s zijn er in de Nieuwjaarsnacht vanaf 01.00 uur bij De Ster, De Smidse, ’t Centrum en café Buddy’s.