Foekepotten traditioneel vrolijk en kleurrijk

 

foekepotten5
Ondanks de ietwat teleurstellende opkomst was de traditionele stoet van Foekepotters die door het Goorse centrum trok weer een vrolijk tafereel. Dankzij de enkele tientallen verklede kinderen en de eveneens kleurrijk uitgedoste leden van Apollo, toverde de stoet vooral in de Grotestraat een glimlach op de gezichten van de toeschouwers. Ten hoogte van bistro d’Olde Smidse werd een feestelijke apotheose bereikt. De optocht, die vanaf de Ster via de Herman Heijermanstraat weer richting het centrum liep, deed onderweg zoals gewoonlijk weer de deuren van de buurtbewoners en ook kroegen aan, waar overal uit volle borst het bij iedere Gorenaar bekende Foekepot-lied werd gezongen.

“We hebben van de tachtig gemaakte foekepotten er toch nog ongeveer zeventig verkocht”, zegt Ellen Hoek van Kindvriendelijk Goor. “Veel kinderen gaan ook foekepotten in hun eigen buurt. Dat is natuurlijk jammer voor de optocht, maar wel een teken dat er toch nog aan foekepotten wordt gedaan.” En inderdaad, ook op het Gijmink, aan de Iependijk, gingen de Gorenaren verkleed langs de deuren (foto). Het Goorse Foekepotten ziet al jarenlang een afname in aantal deelnemers. In onze huidige poll wordt gevraagd of de traditie moet blijven bestaan, waar vooralsnog massaal ‘Ja’ op wordt geantwoord.

Prijsuitslag:

Eerste prijs: Yvon Eikelkamp (6 jr), verkleed als heks.
Tweede prijs: Walt Koster (4 jr), Spiderman.
Derde Prijs: Mees (3 jr) en Sem (6 jr) , verkleed als boef en een eng monster.
Originaliteits en Meedoe-prijs: Verene (12 jr) en Timo (9 jr) Dorenkamp uit Diepenheim (!), verkleed als hippies.

foekepotten2

foekepotten4