Jolanda, wat eten we vandaag?

jolandabosmanWat staat er op het menu? Het was de afgelopen maanden dagelijks te volgen via Facebook. De Goorse Jolanda Bosman (foto) plaatste trouw iedere dag haar avondmenu en sloot trouw af met de mededeling dat ze afsluitend koffie zou nemen. Het verbaasde velen waarom Bosman, ook bekend als presentatrice bij Hofstreek FM, haar culinaire geneugten deelde via social media. Totdat vlak na de jaarwisseling de aap uit de mouw kwam. Ze meldde plotsklaps dat ze op Oudejaarsdag soep met broodjes had gegeten en dat ze na maanden zou stoppen met het plaatsen van de menu’s.

“Ik had een weddenschap met Rens van Zoelen (ook medewerker lokale omroep, red.) Hij daagde me in augustus uit met de vraag om elke dag te posten wat ik zou eten tot het einde van het jaar. Ik vond het wel een grappig idee en ben eigenwijs doorgegaan met het plaatsen. Iedereen vroeg zich inderdaad af wat me bezielde. Er zijn er ook best veel die het jammer vinden dat ik ermee stop, want ik bracht nog wel eens iemand op een idee.”