Goor massaal voor aanblijven tanende traditie foekepotten

De oudste adat van Goor moet blijven bestaan, volgens de bevolking. Hoewel de belangstelling al jaren terugloopt vindt 80% van onze poll-bezoekers dat het foekepotten niet verloren mag gaan in ’t Twentse Haagje. De meer dan honderd jaar oude traditie lijkt uit te sterven als de huidige ontwikkeling zich doorzet. Een aantal inwoners maakt zich grote zorgen en riep overige inwoners, eind december, op op deel te nemen aan het foekepotten. Velen zeggen ook dat de optocht met Apollo moet verdwijnen om het spontane karakter weer terug te krijgen. In 2012 liepen er meer muzikanten dan kinderen mee en dat is geen reclame voor het foekepotten, waar Stichting Kindvriendelijk Goor zich al jaren voor inzet. Dit jaar deden er ook slechts tientallen mee aan de optocht.

foekepotten4