Mossendam wordt kweekvijver na trainerswissel

Na zeventien jaar sportieve en intensieve samenwerking komt er een eind aan het huwelijk van Tennisvereniging De Mossendam en coach Wim Bruggink (51). De Goorse vereniging grijpt de scheiding met de tennisleraar, die vertrekt naar Smash in Borne, aan om de jeugdopleiding te hervormen. De Mossendam moet op korte termijn uitgroeien tot een instituut voor de grootste tennistalenten uit de regio. De tennisbroers Pim en Jeroen Heinhuis gaan vanaf 1 april kleur geven aan de metamorfose. Zij zullen naast de klassieke scholing ook selectietrainingen geven op De Mossendam.

tennisheinhuis2 Pim Heinhuis in actie op het Goorse gravel

Pim (foto) en Jeroen Heinhuis uit Enschede zijn gevestigde namen in tennisland. Jeroen Heinhuis maakte zelfs deel uit van het profcircuit. Bij De Mossendam zal Pim Heinhuis de rol als clubtrainer op zich gaan nemen. Jeroen Heinhuis geeft de jeugdopleiding een kwaliteitsimpuls door de grootste talenten uit de regio te bundelen. Zij krijgen exclusieve selectietrainingen van de tennisondernemer, die onder de noemer Talent Promotor – onderdeel van hun bedrijf Tennis Promotor- een platform biedt aan de meest slagvaardige jeugdspelers in Goor en omgeving. De Mossendam biedt hen alle faciliteiten en verhuurt de banen aan de tennisbroers. Ook de binnenhal, die op korte termijn wordt vervangen, maakt onderdeel uit van de plannen. “Een geweldige uitdaging”, aldus Jeroen Heinhuis. “We willen talenten de gelegenheid bieden om tot optimale prestaties te komen in een prettige en sportieve leeromgeving. En dat kan bij De Mossendam.”

Ontwikkelen en plezier
Herbert ter Morsche, voorzitter van de technische commissie van De Mossendam, is content over de plannen en denkt hiermee de leemte van Wim Bruggink bekwaam in te vullen. Daarnaast verwacht hij dat De Mossendam kan uitgroeien tot een kweekvijver voor de tennistalenten in de regio: “Die jonge spelers hoeven nu niet meer ver te reizen. Op deze manier kunnen talenten zich bij een nette club ontwikkelen en groeien naar een hoger niveau. Het is geen must voor talenten om lid te worden van onze vereniging. En voor De Mossendam blijft het belangrijk dat de eigen leden het plezier behouden en kwalitatief goede lessen kunnen volgen. De gezelligheid voor veel van onze trouwe leden staat namelijk voorop. En dat blijft zo.”