PvdA hekelt gesubsidieerde campagne

De PvdA legt weer een bom onder de lokale verhoudingen. De sociaaldemocraten zijn zeer ontstemd over het feit dat de coalitie (CDA & VVD) de gemeentelijke informatiepagina’s gebruikt voor politieke doeleinden. Onlangs verschenen op deze wekelijkse pagina’s uitgebreide artikelen, waarin de wethouders van CDA en VVD verslag deden van hun successen de afgelopen vier jaren. PvdA-fractielid Jan ter Avest (foto) heeft hier grote moeite mee en zegt dat dit ook hoogst ongebruikelijk is. Deze pagina’s zijn bedoeld om de burgers te informeren over beleid, subsidies en dergelijke. Burgers mogen er vanuit gaan dat die informatie niet politiek gekleurd is. 

De pagina’s worden door de gemeente betaald, maar over het de foutieve besluitvorming wordt niets vermeld, tot ergernis van Ter Avest: “Door nu de loftrompet te blazen over dit college laat men in feite de gemeente en dus de burgers betalen voor een gedeelte van de campagne van CDA en VVD.”

Wethouder Ben Eshuis (CDA) heeft met verbazing gereageerd op het persbericht van de PvdA. Wat een rare manier om toe te geven dat in vier jaar veel is bereikt”, aldus Eshuis op Twitter.