VVD: meer ruimte voor ondernemers

De VVD zit natuurlijk ook midden in de campagne en dus roeren ook de liberalen zich in de media. Waarvan akte. De VVD in de Hof van Twente stelt in een mail dat in de toekomst de ondernemers in de gemeente meer ruimte en mogelijkheden moeten krijgen dan nu het geval is. Overbodige regelgeving is nutteloos, niet effectief en frusterend voor ondernemers die veelal gewend zijn om snel beslissingen te nemen. De liberalen sluiten zich ook aan bij het CDA die de digitale informatieborden graag zien komen en hekelen de PvdA die nu snel een fonds voor kunstgrasvelden op wil zetten, nog voor de verkiezingen. De verkiezingsstrijd is in volle hevigheid bezig en de VVD wil zich met name als ondernemerspartij in de Hof laten gelden.

gerdabruinsvvd Gerda Bruins, fractievoorzitter van de VVD: “Wij horen als fractie telkens dezelfde klachten van ondernemers in de Hof van Twente. Of het nu gaat om agrariërs, MKB-ers of ondernemers in de toeristische sector. De grootste frustratie is de stroperigheid in besluitvorming en trage afhandeling van aanvragen. Daarmee worden ondernemers gehinderd in hun groei en daarmee ook in het creëren van arbeidsplaatsen! Zijn er zaken waarmee de gemeente kan helpen, dan moet ze deze, ten dienste van de ondernemers, adequaat en zo snel mogelijk oplossen.”

“Het recent geopende Ondernemersloket, waar de VVD jarenlang voor heeft gepleit, is een positieve bijdrage en tegemoetkoming aan de ondernemers. Maar we zijn er nog lang niet.” Tijdens een tour van LTO Hof van Twente bleek dat de agrarische sector in de Hof van Twente tot de top 4 van Overijssel behoort. “Het wordt tijd dat de politiek zich realiseert dat deze sector jarenlang een ondergeschoven kindje is geweest. Het is momenteel vrijwel de enige sector die groeiende is. Iets wat economisch gezien van groot belang is, zowel voor onze gemeente als voor Nederland.”

“Initiatieven van deze ondernemers moeten gekoesterd worden”, aldus Gerda Bruins. “Ook op toeristisch gebied is er een inhaalslag te maken. We zitten midden in een van de prachtigste gebieden van Overijssel. Dit moet beter benut worden. Hier liggen kansen. Dit is van groot belang voor onze werkgelegenheid. Een groot deel van de inwoners van de Hof van Twente is immers werkzaam in de toeristische sector, of een aanverwante sector, zoals horeca.”

“Ook de detailhandel in de Hof verdient meer aandacht. Denk aan de leegstaande panden in het centrum van Goor en, in wat mindere mate, ook in de andere kernen van onze Hof. Leegstand leidt tot allerlei problemen. Uit  MKB-onderzoek is gebleken dat er in de kernen groei mogelijk moet zijn. Een signaal voor de betreffende ondernemers maar ook voor de gemeente”, vindt Gerda Bruins. “Ook op de ondernemersterreinen in de kleinere kernen van de Hof moet ruimte blijven voor uitbreiding. Deze bedrijven vormen het gezicht van de kern en de eigen medewerkers en klanten bevinden zich vaak bij hen ‘om de hoek’. Ook in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij dat lokaal gewortelde bedrijven daar prima passen. Dit vraagt echter wel om maatwerk per kern. En dat is waar wij als VVD Hof van Twente ons graag voor blijven inzetten.”