Jonge tricolores beslissen derby

De vierde Goorse derby van dit seizoen in de vierde klasse B kreeg de winnaar die het verdiende. Twenthe won met 6-2 van GFC en daarmee poetste het de nare smaak van de eerdere 6-2 uitnederlaag op GFC weg. Twenthe kwam evenals in dat duel, ook in eigen huis, snel op achterstand. Olaf Siegers scoorde namens GFC. Het werd niet veel later gelijk door Mark Nijland die profiteerde van een voordeelsituatie. Twenthe nam na een klein half uur de leiding door een knap ingeschoten vrije trap van Roy Vrielink. GFC rechtte toch weer de rug en de aanvalsdrift van de ploeg van trainer Iwan Bult werd beloond met de gelijkmaker van weer Olaf Siegers. Lang bleef GFC niet op gelijke hoogte want twee minuten later was het Koen Morsink die de Goorse tricolores weer op voorsprong zette. Hij kopte fraai raak uit een voorzet van Mark Nijland.

twegfc7

Na een stief kwartier in de tweede helft werd de beslissing geforceerd door twee 17-jarige talenten van vv Twenthe. Een schitterende actie van Jasper Groothuis stelde Simon Hevink in staat om de 4-2 op het scorebord te zetten waarmee de wedstrijd gespeeld was. Helemaal omdat vlak na de zesde goal van de wedstrijd GFC-er Edo Schnieder met twee keer geel van het veld moest. Jeffrey Asbroek en Guus Lummen bepaalden vlak voor tijd de eindstand op 6-2. Morgen op deze site de nieuwe tussenstand in de ‘Derbyplayer of the Year”. Hector-icoon Martin Olydam was dit keer de rapporteur op sportpark ’t Piepwill’m.