Project Gijmink extreem veel duurder dan verwacht

De herstructurering van de wijk ‘t Gijmink valt veel en veel duurder uit dan verwacht. De gemeente voorziet een tekort van maar liefst €832.000. Eerder werd het beschikbare budget van ruim 5 miljoen euro al met drie ton verhoogd. Tijdens het proces hebben zich volgens de gemeente “ontwikkelingen met financiële consequenties” voorgedaan. De geringe vraag naar nieuwbouw speelt hierbij een rol. De gemeente gaat nog wel uit van een subsidie van de provincie inzake bodemsanering. Hiervoor zou de provincie €480.000 bijdragen. Dit bedrag is echter nog niet officieel toegezegd. De gemeente zal deze kwestie op 23 april behandelen.

asbestgijmink

Gerelateerde berichten

  • Brocante markt goed bezocht6 augustus 2015 Brocante markt goed bezocht De donderdagavond in het Goorse centrum georganiseerde Brocante markt is goed bezocht. In het stadshart stonden zo'n 25 kraampjes en waren er diverse activiteiten voor kinderen. Waar de […]
  • PvdA vindt gratis VVD-feest bespottelijk30 augustus 2012 PvdA vindt gratis VVD-feest bespottelijk Ook de lokale politici melden zich in de verkiezingsstrijd. Zo haalt de PvdA namelijk uit naar de VVD. De fractie van de Partij van de Arbeid in de Hof vindt de verkiezingsstunt voor […]
  • Hector heeft nu meer dan 100 vrouwelijke leden12 december 2016 Hector heeft nu meer dan 100 vrouwelijke leden Hector is sterk groeiende en dat komt niet in de laatste plaats door de komst van de wijkvoorziening en het vernieuwde complex. Met name het vrouwenvoetbal zit bij de groen witten sterk in […]
  • Twenthe knokt zich opnieuw terug9 maart 2013 Twenthe knokt zich opnieuw terug Twenthe Goor heeft vanavond op de valreep nog een punt overgehouden aan het duel met Hengelo. De bezoekers kwamen voor rust met 2-0 voor, maar net als vorige week kwam de ploeg van trainer […]
  • Hector rukt op aan de hand van Zwoferink6 november 2016 Hector rukt op aan de hand van Zwoferink Hector heeft uitstekende zaken gedaan in de vierde Klasse B. De ploeg van trainer Mark Dijkstra zag naaste concurrent Aramea punten verspelen en won zelf van directe concurrent BSC […]