Rijkens gaat door toch als raadslid

Fred Rijkens, voorman van de PvdA, gaat toch nog vier jaar door als lid van de gemeenteraad. Dat liet hij gisteravond via een mail weten. Zijn partij verloor vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen twee van de zes zetels. En dat ondanks een gretige campagne. Daarop liet Rijkens weten dat hij zich dreigde terug te trekken uit de politiek. Dat was volgens hem geen impulsieve reactie. “Ik vind dat je als lijsttrekker bij zo’n groot verlies je je altijd de vraag moet stellen of jij nog de geschikte persoon bent om je partij verder te leiden.”Rijkens zegt na zijn uitspraak veel reacties te hebben ontvangen van mensen die lieten weten nog steeds vertrouwen te hebben in de sociaaldemcoraten. Ook heeft Rijkens nog altijd de volledige steun van de fractie.

091124 rijkens