Peters en Gögen zwaaien af

theopetersIn de raadszaal van het gemeentehuis is vanavond afscheid genomen van twee Goorse raadsleden. Hamit Gögen is niet herkozen in de nieuwe gemeenteraad en is daarmee één van de slachtoffers van de verkiezingsnederlaag van de PvdA. Hij werd vanavond door burgemeester Nauta geroemd om zijn financiële en fiscale kennis en de manier waarop hij de integratie van allochtonen heeft bevorderd. Gögen was het eerste raadslid van allochtone afkomst in de gemeente Hof van Twente. Ook Gorenaar Theo Peters zwaaide af. De VVD-er (foto) begon in 1998 als raadslid van de gemeente Goor en stopt nu vanwege zijn verhuizing naar Nijmegen.

In de afscheidstoespraak werden Peters ‘filosofische beschouwingen’ genoemd en het feit dat hij een belangrijke rol speelde in de komst van Jeroen Goudt als opvolger van de toenmalige burgemeester Hans Kok. Zelf kwam Peters met een power point-presentatie waarin hij het veranderende uiterlijk van diverse raadsleden op humoristische wijze voor het voetlicht bracht. In totaal werd er van elf raadsleden afscheid genomen. De Diepenheimse Ria Baak werd Koninklijk onderscheiden.