Goor provinciaal kampioen opgroeien

Kinderen in het centrum van Goor hebben van Overijssel de beste omgeving om op te groeien. Dat blijkt uit onderzoek van het Kinderrechtencollectief dat alle gemeenten en wijken aan de hand van diverse criteria met elkaar heeft vergeleken. Op het gebied van gemeenten scoort Hof van Twente ook uitstekend. In het rapport ‘Kind in Tel 2014’ wordt duidelijk dat het aantal kinderen in uitkeringsgezinnen licht is gestegen evenals het antal tienermoeders en voortijdige schoolverlaters. Op het gebied van zuigelingensterfte, kindermishandeling, en achterstandsleerlingen is een forse daling te zien in deze omgeving. Volgens het onderzoek is de gemeente Dinkelland de op twee na beste plek om op te groeien van ons land na Schiermonnikoog en Rozendaal. Kinderen in Rotterdam hebben het het slechtst getroffen.

spelendekinderen