Goor 69 jaar uit handen van Duitse bezetter

Het is vandaag precies 69 jaar geleden dat Goor bevrijd werd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op zondag 8 april 1945 reed een gevechtsgroep van de Eerste Poolse Pantserdivisie rdoor Goor, dat in de loop van de avond verlost was van de Duitse bezetter. Toch lijkt het Twentse Haagje eigenlijk bevrijd te zijn door een groep van de Binnenlandse Strijdkrachten. Goor was vanaf begin april 1945 volledig geïsoleerd, omdat tijdens de paasdagen zowel de Weldammerbrug als de Hengevelderbrug werden opgeblazen door terugtrekkende Duitsers. Dat betekende het begin van het Beleg van Goor, dat een week zou duren. 

tanksgoor

Poolse tanks rijden door de Hengevelderstraat.

Gerelateerde berichten

  • Lionsclub bezorgt arme gezinnen dagje uit9 juli 2021 Lionsclub bezorgt arme gezinnen dagje uit De gezinnen in Goor en omgeving die worden gesteund door de stichting Doors Wide Open krijgen een dag uit aangeboden door de Lionsclub Goor-Markelo-Diepenheim. Deze club heeft 35 […]
  • It’s sluit haar deuren25 januari 2011 It’s sluit haar deuren De It's aan de Grotestraat in Goor is sinds vandaag gesloten. IMpact Retail, het moederbedrijf van de electronicawinkel, heeft uitstel van betaling aangevraagd en daarom alle 118 […]
  • GFC na inhaalrace naar eerste zege29 september 2013 GFC na inhaalrace naar eerste zege GFC heeft de eerste overwinning van het seizoen in de tas. De ploeg van trainer Iwan Bult won vanmiddag met 3-2 van Holten. Een knappe prestatie van GFC, dat met 2-0 achterkwam tegen de […]
  • Vehof tiende op WK8 september 2009 Vehof tiende op WK Harrie Vehof is als tiende geëindigd op het wereldkampioenschap skeeleren in het Italiaanse Bresseo vlakbij Padova. In de masters-categorie (veteranen) ging de Goorse zestig-plusser mee […]
  • 18 februari 2013 Opnieuw Ladies Night in Goor Zeven Goorse ondernemers hebben de handen ineen geslagen om opnieuw een Ladies Night te organiseren. Komende donderdag worden de Goorse vrouwen verwend bij AMI Kappers. Het wordt een avond […]