Palmpasentraditie ook onder druk ?

palmpasenjochie

De palmpasenstok is bijna net zo groot als dit Goorse mannetje die het met etenswaren versierde kruis met verve droeg aan het begin van de middag. De laatste zondag voor het einde van de vasten wordt ook in het Twentse Haagje steevast opgeluisterd met de Palmpasenoptocht die al even traditioneel wordt voorafgegaan door de drumfanfare van Apollo en begeleid door de Paashaas. Dat was tijdens deze editie niet anders. De stoet die erachteraan liep lijkt jaarlijks toch wat te slinken waardoor het er alle schijn van heeft dat naast de Goorse foekepottraditie ook de deelname aan de Palmpasenoptocht onder druk staat. Volgende week mag de Goorse jeugd op herhaling tijdens de lampionnenstoet voordat het Paasvuur zal ontbranden.

Gerelateerde berichten

  • Muziekavond Kiekeboe, Gerard Spong en Molendag…10 mei 2019 Muziekavond Kiekeboe, Gerard Spong en Molendag… De activiteitenkalender voor Goor meldt voor dit weekeinde allereerst een muzikale avond bij Kiekeboe waar DJ Peter een muzikale reis door de tijd zal maken vanavond. Bij Café De Whee is […]
  • Vossebeld verliest telefoon na feestje (Update)8 september 2013 Vossebeld verliest telefoon na feestje (Update) Rens Vossebeld is zijn telefoon kwijt. De redactie kreeg de volgende oproep van de trouwe bezoeker van onze site: "Ik ben afgelopen vrijdagnacht mijn telefoon kwijtgeraakt na een feestje […]
  • Paul Gelen te gast in Portret4 april 2017 Paul Gelen te gast in Portret In het programma Portret is zondag Paul Gelen te gast. Niet de muzikant, maar de stukadoor. Hij viert zijn 12,5-jarig jubileum met zijn eigen bedrijf. Zijn hobby is vissen en Paul heeft […]
  • Tafeltennisbroers maken indruk22 mei 2011 Tafeltennisbroers maken indruk Voor het eerst speelden De Goorse tafeltennissers Joop, Chris en Ben van Sermond een toernooi met elkaar en werden direct tweede. Na drie toernooidagen werd in de finale met 5-4 verloren […]
  • Een kloddertje roze hier…12 augustus 2017 Een kloddertje roze hier… Zoals Tante Til uit de nostalgische kinderserie 'De familie Knots' zou zeggen: "Een kloddertje roze hier en een kloddertje roze daar...". Vanmiddag deed dat opgeld in het tot atelier […]