Derby op scherp gezet door omstreden foto

hectorentershirt

De stadsderby tussen GFC en Hector, die over twee weken gespeeld wordt, is gisteren door de spelers van Hector enorm op scherp gezet. Na de nederlaag van de rood-zwarten in het degradatieduel tegen Enter (1-2) dook bovenstaande foto op in de social media. Navraag leert dat de prent is geschoten voor het duel dat Hector speelde tegen TVO, ook een concurrent van GFC. De groen-witten, zelf allang veilig, verloren met 0-4. Bij GFC spreekt men schande van de actie van de Hectorspelers en wordt de volksclub ervan verdacht het duel tegen TVO verkocht te hebben. Hectortrainer Mark Dijkstra spreekt dat tegen:

“Er is helemaal niks verkocht. We zijn, zeker na rust, gewoon overlopen.” Over de actie van zijn spelers zegt de Almelose oefenmeester: “Daar heb ik een dubbel gevoel over. Dat shirt van Enter zit om wat voor reden dan ook, al weken bij ons in de tas. Bij de jongens leeft het idee dat GFC vorig jaar de punten liet liggen bij Rood Zwart en NEO om Hector (vorig jaar in degradatienood) een oor aan te naaien. Dit vonden ze hét moment. Ik hou wel van die grappen in de derbysfeer. Ik heb er alleen moeite mee dat het naar buiten komt na een dikke nederlaag van onze kant.”

Gerelateerde berichten

  • Twenthe favoriet in eerste derby19 september 2015 Twenthe favoriet in eerste derby De eerste Goorse derby van dit seizoen tussen vv Twenthe en sv Hector kent morgen in de thuisploeg de torenhoge favoriet. De Tricolores maakten indruk in de eerste twee duels die werden […]
  • Bijzonder slot in vierde klasse B7 juli 2013 Bijzonder slot in vierde klasse B De KNVB heeft het wedstrijdschema voor het amateurvoetbal bekendgemaakt. In de vierde klasse B treffen vv Twenthe, GFC en SV Hector elkaar. Vooral Hector kent een bijzonder slot van de […]
  • Oud-Goorse opent Utrechts atelier in verzwaringsdekens4 maart 2020 Oud-Goorse opent Utrechts atelier in verzwaringsdekens De oud-Goorse Romy Aikema opent komende week in het Utrechtse Leidsche Rijn een atelier waar ze verzwaringsdekens maakt. Het begon als een noodzakelijke oplossing voor haar gehandicapte […]
  • Derby: Hector mikt op Minkjan, GFC zonder Krabbenbos14 december 2013 Derby: Hector mikt op Minkjan, GFC zonder Krabbenbos Voor Hector staat morgen de tweede lokale derby in een week op de rol. Na de nederlaag tegen Twenthe is GFC nu de tegenstander voor de Hectorianen, die vorige week rood aanliepen. Hierdoor […]
  • Zes Goorse derby’s in vierde klasse B21 juni 2013 Zes Goorse derby’s in vierde klasse B GFC, SV Hector en vv Twenthe hebben het getroffen met de indeling van de vierde klasse B. De drie Goorse clubs zijn door de KNVB bij elkaar ingedeeld en daardoor staan er komend seizoen […]